Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

DNL juniori, 9. kolo

Prva pobjeda Dalmatinca, slavlja zadarskih klubova

Autor: Paulo Sarić

17.10.2023. 10:55
Prva pobjeda Dalmatinca, slavlja zadarskih klubova

Foto: Luka Jeličić



Deveto kolo prve dalmatinske nogometne lige za juniore ostat će u jako dobrom sjećanju zadarskim klubovima koji su upisali stopostotan učinak. Juniori Zadra su na krilima Josipa Perinića svladali Neretvu s 2:1, igrači Abecede sporta preokretom su došli do pobjede nad GOŠK-Dubrovnikom (2:1), dok su nogometaši Dalmatinca bili bolji od Neretve rezultatom 3:1, čime su došli do prva tri boda u sezoni.


Raspoloženi Perinić


Nakon što su pretprošli vikend mirovali, juniori Zadra u nedjelju su se vratili izazovima u dalmatinskoj ligi, i to na najbolji mogući način – novom pobjedom. Solin je do početka dvoboja bio na diobi drugog mjesta na ljestvici, a da ta pozicija nije nezaslužena igrači Ognjena Majdova su pokazali već na samom otvaranju susreta kada je Nino Majdov golom u petoj minuti doveo svoju momčad u vodstvo. Rani primljeni pogodak trgnuo je Zadrane, no u prvom poluvremenu više nije bilo golova pa se na veliki odmor otišlo s 0:1 za goste. Nastavak je donio bolju igru domaćeg sastava koji je prikazano na terenu kapitalizirao u 67. minuti golom Josipa Perinića. Jurnuli su nakon toga igrači Ante Morića i po sva tri boda, a do njih su stigli pet minuta prije kraja nakon novog zgoditka junaka zadarskog sastava, koji je pogodio za konačnih 2:1.


ZADAR 2




SOLIN 1


ZADAR – Igralište ŠC Višnjik. Suci: Ante Žilić (Škabrnja), Damir Kraljević (Zadar) i Matej Zubčić (Pridraga)


Strijelci: 0:1 Nino Majdov (5.’), 1:1 Josip Perinić (67.’), 2:1 Josip Perinić (85.’).


ZADAR: Matulić, Šoša, Ereš, Letunić (od 59. Crnjak), Perinić, Miletić (od 80. Alić), Bezer (od 59. Prekpalaj), Galić, Bilić, Baričević, Morić. Trener. Ante Morić.


SOLIN: Markić, Kerum, Bezina, Kuvačić, Rudić, Pfeifer (od 70. Čović), Majdov (od 61. Pervan), Kušeta, Celan, Škarpa, Ćudina. Trener: Ognjen Majdov


Preokret Abecede


Nogometaši Abecede sporta u pretprošlom kolu su teško stradali na gostovanju u Solinu te su se na domaćem terenu željeli iskupiti za gorak poraz, no samo otvaranje susreta nije donijelo razloga za zadovoljstvo domaćem sastavu koji je u 21. minuti nakon pogotka Điva Dabe upao u zaostatak. Odgovor »Učenika« je bio ekspresan i stigao je preko Luke Škare koji je već dvije minute kasnije poravnao rezultat i vratio stvari na početak. S izjednačenim rezultatom se otišlo i na veliki odmor, da bi se prijelomni trenutak utakmice dogodio u 75. minuti kada je Roko Klanac bio precizan za 2:1, čime je donio nova tri boda svojoj momčadi.


ABECEDA S. 2


GOŠK-DUBROVNIK 1


SV. FILIP I JAKOV – Igralište Nove zore. Suci: Luka Župan (Zadar), Martina Matijević (Vinkovci) i Mateo Erceg (Pristeg).


Strijelci: 0:1 Đivo Dabo (21.’), 1:1 Luka Škara (23.’), 2:1 Roko Klanac (75.’).


ABECEDA S.: J. Škara, Pavlović, Matak (od 76. Buljat), Memedović, Crnjak, Žilić, L. Škara, Kelava (od 82. Sudinja), Klanac, Dunatov (od 62. Zubak), Božić. Trener: Božidar Miletić.


GOŠK-DUBROVNIK: Vukša (od 63. Vuletić), Galić, Gojavić, Bašica, Didić, Nenada, I. Kacić, Z. Kacić (od 70. Kulaš), Đuderija, Kušar (od 75. Novak), Dabo. Trener: Milan Petrović.


Jakov Delija (NK Dalmatinac)

FOTO: Luka Jeličić


Prva tri boda


Nedjelja će u posebnom sjećanju ostati nogometašima Dalmatinca iz Crnog koji su na domaćem terenu stigli do prve pobjede u sezoni svladavši Neretvu. Gosti su poveli golom Marka Blaževića u sedmoj minuti, no prednost Metkovčana nije dugo trajala jer je Luka Jović već sredinom prvog poluvremena izjednačio na 1:1. S istim rezultatom se otišlo na veliki odmora, da bi već na samom otvaranju nastavka Filip Batur zabio za vodstvo Dalmatinca. Imali su momci iz Crnog sva tri boda u džepu do 82. minute i autogola Jovića, no da čitava priča dobije sretan završetak pobrinuo se Batur koji je svojim drugim pogotkom četiri minute prije kraja postavio konačan rezultat.


DALMATINAC 3


NERETVA 2


CRNO – Igralište Stanko Baričević-Šole. Suci: Tadija Babić (Pridraga), Josip Barić (Zadar) i Roko Pavičić (Zadar)


Strijelci: 0:1 Marko Blažević (7.’), 1:1 Luka Jović (24.’), 2:1 Filip Batur (49.’), 2:2 Luka Jović (82.’ autogol), 3:2 Filip Batur (86.’).


DALMATINAC: Babić, Jović, Jelenković (od 86. Šestan), Radaš, Džapo, Batur, Perić, Delija, Sorić, Ročak, Surać (od 81. Ivčić). Predstavnik kluba: Mario Grgurović.


NERETVA: Vidojević, Galov, Andačić, Bubalo, Odak (od 19. Ćerlek), Jukić, Sušac, Ljubičić, Gašić, Blažević, Rastočić. Trener: Goran Galov.