Srijeda, 26. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

ČETVRTI DAN

Pripreme hrvatske reprezentacije na Rujevici: Stanišić i Budimir priključili se Vatrenima

Autor: Denis Frančisković

30.05.2024. 20:53
Pripreme hrvatske reprezentacije na Rujevici: Stanišić i Budimir priključili se Vatrenima

Foto: Vedran KARUZA



Najbolji hrvatski nogometaši ušli su u četvrti dan priprema na Rujevici za skorašnji EURO u Njemačkoj, Vatreni sukladno najavama popunjavaju svoje redove u hodu, a tako će biti i sljedećih dana. Josip Stanišić i Ante Budimir dva su najnovija igrača koja su se priključila ostatku momčadi Zlatka Dalića, sutra se pak očekuju Nikola Vlašić, Joško Gvardiol i Mateo Kovačić. S treninzima je nastavio i Ivan Perišić, a nakon jednog dobivenog slobodnog dana zbog vjenčanja na Rujevici je opet i riječki zet Josip Juranović.


Ozračje je već po običaju jako dobro unatoč svoj varljivosti vremena na Kvarneru.


– Iza mene je prva sezona u Njemačkoj i nismo ostvarili željeni cilj s 12. mjestom u Bundesligi. No, osobno nisam nezadovoljan, naučio sam dosta toga u jakoj ligi, sve je lijepo iskustvo i mislim da sam samo napredovao – kaže Lovro Majer, 26-godišnji ofenzivni vezni igrač Vatrenih koji bi iskustvu i vrhunskoj kvaliteti veznog reda trebao donijeti još dodatnu notu energije i lepršavosti.




Majer je u  32 nastupa za Wolfsburg zabio pet golova uz pet asistencija.


– Statistikom sam dosta zadovoljan, ali uvijek može bolje. Napredovao sam kao igrač i osjećam se fenomenalno.


Dobra sezona je i iza 29-godišnjeg pričuvnog vratara Ivice Ivušića, Riječanina iz Viškova, koji je s Pafosom osvojio ciparski Kup, prvi u povijesti kluba.


– Najvažnija kod nas je uvijek momčad. I da idemo skromno i ponizno, od utakmice do utakmice. Skupina nam je teška, Španjolska i Italija su velike reprezentacije, a Albanija je nagazna mina. Morat ćemo biti stoposto koncentirani i na maksimumu u svakoj utakmicu – kaže Ivušić.


Po pitanju očekivanja potpuno je jasan, ali čvrsto na zemlji i Majer.


– Skupina je teška, možda i najteža na Europskom prvenstvu. I Albaniju treba jako ozbiljno shvatiti. I mi smo u dobroj formi, mislim da se i oni nas pribojavaju – dodaje Majer.