Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

PRIJELAZNI ROK

Posljednja momčad SuperSport HNL-a dovela bivšeg hrvatskog reprezentativca

Autor: Hina

13.01.2024. 13:31
Posljednja momčad SuperSport HNL-a dovela bivšeg hrvatskog reprezentativca

Foto: NK Rudeš



Posljednji sastav HNL-a Rudeš angažirao je bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca, 26-godišnjeg Antu Ćorića s kojim je potpisao jednoipolgodišnji ugovor. Ćorić je na početku svoje karijere slovio kao veliki talent te je kao 19-godišnjak debititao za najbolju hrvatsku selekciju i bio je u sastavu reprezentacije na EURU 2016., no četvrti i do sada posljednji nastup za “vatrene” upisao je još 2017. godine.


Godine 2018. Ćorić je prešao iz Dinama u Romu za šest milijuna eura, ali je za talijanskog velikana upisao samo dva nastupa. Posljednjih pet godina proveo je na posudbama u španjolskoj Almeriji, nizozemskom VVV-u iz Venla, slovenskoj Olimpiji te Zuerichu s kojim je 2022. osvojio i naslov švicarskog prvaka.


“Sretan sam što sam se vratio u moj Zagreb. Naravno, Rudeš i ja imamo zajedničku viziju te ćemo napraviti sve kako bi klub ostao u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Osobno sam u dobrom ritmu, noge su još malo teške od priprema, ali do početka sezone, sve će biti na pravom mjestu. I jedva čekam prve izazove”, rekao je Ćorić.




S ovakvim raspletom presretan je i predsjednik kluba Josip Šimunić:


“Znamo što Ante sve može i zna. Vidjeli smo i u prijateljskoj utakmici protiv Rogaškekako donosi razliku, pogotovo kada uhvati pravi ritam. U svakom slučaju, uz njega će i naši mladi igrači imati priliku puno toga naučiti, tako da je ovo dvostruki dobitak za klub”.


Nakon jesenskog dijela natjecanja Rudeš je uvjerljivo posljednji na ljestvici HNL-a sa samo četiri osvojena boda iz 19 utakmica te bi morao izvesti čudo kako bi ostao u društvu najboljih. Pretposljednja Istra 1961 bježi mu 14 bodova, osmi Slaven Belupo 16, a šesta Lokomotiva i sedmi Varaždin po 17 bodova.