Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadrani bez polufinala

Ovaj vikend završnica Memorijalnog turnira Hrvoja Ćustića

Autor: Alen Plahinek

15.04.2023. 09:20
Ovaj vikend završnica Memorijalnog turnira Hrvoja Ćustića

Foto: MNT Hrvoje Ćustić



Posljednjeg dana razigravanja po skupinama saznali smo polufinaliste prvog Memorijalnog turnira Hrvoje Ćustić. To će biti pobjednici skupina Hajduk, Osijek i Lokomotiva te najbolja drugoplasirana momčad, Gyor. Rijeka i Gyor imali su jednaku gol razliku (+2), ali je mađarski sastav u konačnici prošao dalje zbog većeg broja postignutih golova, šest naspram riječka četiri.


U prijepodnevnom programu na Višnjiku, juniori Hajduka osigurali su prolaz pobijedivši Šibenčane s visokih 3:0. Mreža se prvi put zatresla već u 2. minuti pogotkom Karla Antunovića. Vodstvo su juniori Bijelih povećali u 67. minuti preko Andra Marušića, a potvrdu velike pobjede donio je Mario Carev iz kaznenog udarca u 73. minuti.


Ovim porazom Šibenčani su izgubili svaku šansu za prolazak skupine. Poslijepodne juniori mađarskog Gyora pregazili su juniore Zadra s 4:0. Dvostruki strijelac u prvom poluvremenu bio je Moharos Leo Peter, na 3:0 u 63. minuti povisio je Sos Laszlo, a za 4:0 autogol je zabio Patrik Mrkela. Zadrani su se tako oprostili od daljnjeg natjecanja.




Prvu utakmicu posljednjeg dana u Poličniku odigrali su juniori Varaždina i Ferencvaroši, a pobijedili su gosti iz Mađarske s 3:1. Ovim porazom Varaždinci su se oprostili od daljnjeg natjecanja. U dinamičnoj utakmici Mađari su prvi poveli u 21. minuti pogotkom Adama Farkasa.


Svega tri minute kasnije ostaju s desetoricom na terenu jer izravni crveni karton dobiva Csongor Kokovai. Varaždinci su do izjednačenja stigli iz kaznenog udarca u 41. minuti, a precizan je bio Adam Lušić. Unatoč igraču manje Mađari su postigli još dva gola i ostvarili veliku pobjedu. Varaždinski »krvnici« bili su Gergo Tomasek u 60. te Csongor Tomasek u 78. minuti.


Osječani su poslijepodne pobjedom nad Sturmom iz Graza potvrdili prolazak skupine. Bilo je 2:0, a precizni su bili Ivan Lončarević u 29. minuti i Fran Precetti u 90. minuti.


U Polači prvi su na teren izašli juniori Rijeke i ukrajinskog Šahtara. Riječani su bili uspješniji s 2:0. Prvi je mrežu zatresao Lovro Kitin u 8. minuti, a pobjedu je potvrdio Jakov Bilajac u 90. minuti. Mladi »Lokosi« nanijeli su juniorima Širokog Brijega i treći poraz na ovom turniru i osigurali prvo mjesto u svojoj grupi.


Do drugog uzastopnog slavlja Lokomotivu su vodili Boris Baškaran i Paolo Bulić te je završilo 2:0.