Subota, 6. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prva NL

Orijent igra ključnu utakmicu za ostanak u ligi, tri boda protiv Jaruna su imperativ

Autor: Ivan Volarić

01.06.2024. 09:00
Orijent igra ključnu utakmicu za ostanak u ligi, tri boda protiv Jaruna su imperativ

Foto: Sanin Muminović/Foto A. KRIŽANEC

Plan je jasan, moramo ići na tri boda jer nas jedino to sigurno spašava - kaže veznjak Sanin Muminović



RIJEKA Nogometaše Orijenta danas od 17.30 sati na Krimeji čeka – utakmica sezone. Crveni u posljednjem prvenstvenom kolu mogu osigurati ostanak u SuperSport Prvoj NL bez igranja dodatnih kvalifikacija s viceprvakom Druge NL. Pobjeda nad Jarunom jamči ostanak bez obzira na ishode drugih susreta. Eventualni remi ili poraz od Jaruna znače pak da se na Krimeji moraju nadati da BSK neće pobijediti Dugopolje pred svojim navijačima, a u takav rasplet teško je vjerovati.


– Radili smo dobro cijelu polusezonu, a na kraju o svemu odlučujemo u posljednjem kolu. Međutim, najbitnije je da odlučujemo sami o svojoj sudbini i da ne ovisimo o drugim ishodima. Dobro je i da igramo pred svojim navijačima – govori Sanin Muminović, iskusni 33-godišnji veznjak Orijenta, koji je prošao puno toga u karijeri i dobro zna da su ovo specifične utakmice.


– Jako dobro znamo što nam je u ovoj utakmici potrebno. Dakle, plan je jasan, moramo ići na tri boda jer nas jedino to sigurno spašava. Vjerujem da će nam biti dovoljan i jedan postignut pogodak – nastavlja Muminović.




Dobra vijest za Krimejčane je da je Jarun praktički završio sezonu prije nekoliko dana kad je igrao finale Županijskoga kupa.


– S jedne strane, to je dobro, a s druge, nije. I oni imaju sigurno mladih igrača željnih dokazivanja koji žele napraviti nešto u karijeri i svaku utakmicu shvaćaju kao novo dokazivanje. Vjerojatno će ti igrači dobiti priliku, a oni su odmorni, svježi i motivirani. Bit će zanimljivo vidjeti u kojem sastavu će istrčati.


Pobjeda nakon jedanaesteraca u finalu Županijskoga kupa protiv Vinodola ne može s obzirom na igru poslužiti kao neko osobito ohrabrenje u redovima Orijenta pred ključnu utakmicu za ostanak u ligi.


– Priželjkivali smo osvajanje Kupa, cilj smo ostvarili. Malo nam je ta utakmica upala u nezgodno vrijeme, između gostovanja kod Dugopolja i važne utakmice protiv Jaruna. Ali, dobro, svoje smo odradili. Vinodol je pokazao da ima kvalitetne igrače. Nismo uspjeli zabiti, ali nismo ni njima pružili puno toga. Šteta, priželjkivali smo to riješiti ranije, da budemo što odmorniji za Jarun. Završilo je pozitivno i to je najbitnije na kraju – rekao je Muminović.


U današnjoj utakmici neće biti Falla, Tadejevića i Milanovića za koje je, zbog ozljeda, završila sezona.


Standings provided by Sofascore