Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kup Njemačke

Niko Kovač i Lovro Majer ispali u osmini finala Kupa, dobili su gol u 120. minuti

Autor: Hina

06.12.2023. 06:38
Niko Kovač i Lovro Majer ispali u osmini finala Kupa, dobili su gol u 120. minuti

Foto: Niko Kovač/Foto REUTERS

Veliki preokret režirala je Fortuna iz Duesseldorfa koja je u gostima pobijedila Magdeburg 2-1



Od DFB Pokala u osmini finala su se oprostili nogometaši Wolfsburga koji su u gostima, nakon produžetaka, poraženi od domaće Borussije s 0-1.


Pogodaka nije bilo sve do posljednjih trenutaka drugog produžetka. Tada, u 120. minuti, sjajno je stranu probio Neuhaus te je asistirao Koneu koji je postigao pogodak za prolaz Borussije.


Prije toga je bolji dojam ostavio Wolfsburg, sastav kojeg vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač, ali su gosti sve svoje šanse propustili. Hrvatski reprezentativac Lovro Majer za Wolfsburg je zaigrao od 115. minute.




Drugoligaš St. Pauli je lako, s 4-1, svladao Homburg, člana regionalne lige. Na poluvremenu je rezultat bio 1-1, a potom su uslijedili golovi Saada, Hartela i Eggesteina za uvjerljivo slavlje St. Paulija.


U drugoligaškom ogledu osmine finala njemačkog DFB Pokala nogometaši Kaiserslauterna su pred svojim navijačima pobijedili Nuernberg 2-0. Domaći sastav do proboja među osam najboljih došao je golovima u završnici susreta. Prvo je Tachie u 75. zabio za 1-0, a samo tri minute kasnije Ache je postavio konačnih 2-0.


Cijelu utakmicu za Kaiserslautern je odigrao 22-godišnji hrvatski nogometaš Nikola Soldo, nekadašnji igrač zaprešićkog Intera i Lokomotive.


Veliki preokret režirala je Fortuna iz Duesseldorfa koja je u gostima pobijedila Magdeburg 2-1. Domaćin je poveo golom Atika u 15. minuti te je vodio sve do 87. minute. Tada je na scenu stupio Niemiec koji je ušao u igru u samoj završnici, a postizao je golove u 87. i 92. minuti za veliki preokret i slavlje Fortune.


U srijedu su na rasporedu preostale četiri utakmice ove faze DFB Pokala, a parovi su Saarbruecken – Eintracht Frankfurt, Bayer – Paderborn, Stuttgart – Borussia (D) i Hertha – Hamburg.


DFB Pokal, osmina finala:


Borussia (M) – Wolfsburg 0-0, produžeci 1-0 (Kone 120)


Homburg – St. Pauli 1-4 (Mendler 28 / Wahl 24, Saad 64, Hartel 69, Eggestein 73)


Kaiserslautern – Nuernberg 2-0 (Tachie 75, Ache 78)


Magdeburg – Fortuna Duesseldorf 1-2 (Atik 15 / Niemiec 87, 90+2)