Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Posebno vještačenje

Napadaču Brentforda i reprezentacije smanjili kaznu zbog nedopuštenog klađenja, utvrđeno je da je - ovisnik o klađenju

Autor: Hina

27.05.2023. 08:08
Napadaču Brentforda i reprezentacije smanjili kaznu zbog nedopuštenog klađenja, utvrđeno je da je - ovisnik o klađenju

Foto: Ivan Toney/Foto REUTERS

Nakon osobnog saslušanja pred nezavisnom komisijom, Toney je kažnjen novčano sa 50.000 britanskih funti i zabranom sudjelovanja u nogometnim aktivnostima u svom klubu Brentfordu do 17. rujna



LONDON Napadač Brentforda i engleske nogometne reprezentacije Ivan Toney dobio je umanjenu kaznu zbog nedopuštenog klađenja, nakon što je utvrđeno da je ovisnik o kockanju.


Nezavisna regulatorna komisija u petak je objavila pisano izvješće s pojašnjenjem kazne izrečene engleskom napadaču, u kojem je navedeno da se Toney kladio da će postići pogodak, ali i na poraze svoje momčadi, što je činio u razdoblju od četiri godine.


“Nema dokaza da je g. Toney utjecao ili uopće bio u poziciji na rezultate svoje momčadi kad se kladio da neće pobijediti, jer tada nije bio u momčadi ili nije bio u mogućnosti nastupiti”, napisano je u izvješću.




U studenom prošle godine Toney je optužen za 262 kršenja stavaka o klađenju pravilnika Engleskog nogometnog saveza (FA), a prošli tjedan mu je izrečena zabrana sudjelovanja u svim nogometnim aktivnostima do 17. siječnja 2024., nakon što je priznao 232 prekršaja od onih koji su mu stavljeni na teret.


Nakon osobnog saslušanja pred nezavisnom komisijom, Toney je kažnjen novčano sa 50.000 britanskih funti i zabranom sudjelovanja u nogometnim aktivnostima u svom klubu Brentfordu do 17. rujna.


Toneyjevom saslušanju je nazočio i psihijatar dr. Philip Hopley koji je kod 27-godišnjeg nogometaša dijagnosticirao ovisnost o klađenju.


“Komisija je utvrdila da kazna treba biti značajno smanjena, s obzirom na utvrđenu ovisnost o klađenju koju je otkrio dr. Hopley. Nedostatak kontrole koji igrač ima kad je riječ o klađenju, jasan je dokaz za dijagnosticiranu ovisnost. Ovo nije slučaj namještanja rezultata. Kada bi to bilo u pitanju, onda bi cijeli optužni proces bio vođen drugačije”, stoji u izvješću komisije.