Nedjelja, 12. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Otvaranje sezone

Na sjednici Plenuma klubova utvrđen raspored igranja 3. NL - Jug

Autor: Alen Plahinek

10.08.2023. 15:31
Na sjednici Plenuma klubova utvrđen raspored igranja 3. NL - Jug

Foto: Luka Jeličić



Na sjednici Plenuma klubova 3. NL- jug u Središtu HNS-a u Splitu, utvrđen je raspored za novu sezonu četvrtog ranga natjecanja. Među 16 klubova koji će se najtecati našla su se i tri kluba iz Zadarske županije. To su novi-stari članovi 3. NL-jug, HNK Zadar, Hrvatski vitez iz Posedarja te Primorac iz Biograda. Sezone počinje 26. kolovoza.


U jesenskom dijelu sezone odigrat će se 15 kola, zaključno 2. prosinca. Posljednje, 30. kolo lige planirano je za 25. svibnja 2024. godine. Ljetni prijelazni rok 3.NL počet će 15.lipnja iduće godine, a završava 14. listopada.


Osim rasporeda na sjednici je usvojeno izvješće za prošlu natjecateljsku sezonu, a izabran je i predsjednik Plenuma klubova 3.NL za sezonu 2023./2024. To će biti Zdravko Perko.




Sva tri kluba iz Zadarske županije sezonu će otvoriti na domaćem travnjaku. Zadrani će na Stanovima ugostiti Kamen iz Ivanbegovine, Posedarci će na svojem terenu »Gordan Demo« ugostiti NK Neretvanac iz Opuzena, dok Biograjci na »Gradskom stadionu Kazimir i Silvio« dočekuju Neretvu iz Metkovića.


U drugom kolu svi predstavnici Zadarke županije odlaze u goste. Zadar putuje u Metković na »megdan« Neretvi, Hrvatski vitez Posedarje putuje u Mravince u goste Slogi, dok će Primorac ići put Sinja u goste Junaku.


Podsjetimo naslov prvaka brani Zagora iz Unešića, dok je Zadar završio kao drugi na kraju sezone. Hrvatski vitez bio je četvrti, a Primorac šesti. U najavi nove sezone, sva trojica trenera klubova iz Zadarske županije ciljaju da poprave plasman i rezultat od prošle sezone.