Subota, 29. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

VATRENI

Marco Pašalić: Znam koliko nas ima u Njemačkoj, očekujemo veliku podršku

Autor: Denis Frančisković

29.05.2024. 18:55
Marco Pašalić: Znam koliko nas ima u Njemačkoj, očekujemo veliku podršku

Foto: Vedran Karuza



Srijeda je na Rujevici bila rezervirana za Marca Pašalića i Luku Ivanušeca. Dvojicu igrača koji bi mogli biti i dodatno oružje Zlatka Dalića na EURO-u, igrače koji donose uvijek dodatnu energiju i nešto više, posebno.


– Moja prva sezona u Rijeci je bila vrlo uspješna. Bilo je uspona i padova, ali sretan sam što sam završio na Rujevici – kaže Marco Pašalić.


– Sada sam s najboljom hrvatskom vrstom i na meni je da dokažem da sam zaslužio poziv. Sretan sam i što se vraćam u Njemačku gdje sam odrastao, ali moj dom je Hrvatska, tu sam se preporodio.


Posebna veza




Pašalić je posebno vezan za Njemačku, ostalo rođen je u Karlsruheu, igrao je za Sttutgart i Borussiju Dortmund.


– Živio sam tamo i znam koliko nas ima. Očekujemo veliku podršku, navijači će biti naš 12. igrač. Skupina je teška, ali najbolji smo kad je najteže. Prerano je za prognoze, za početak je najbitnije da prođemo skupinu – dodaje Pašalić.


Luka Ivanušec, član Feynoorda, u završnici nizozemskog prvenstva dobio je više minuta. Bilo je i više golova i asistencija.


Sada sve drugačije


– Za mene je sada sve drugačije nego prije četiri godine. Zreliji sam i odgovorniji. Očekujem puno, prije svega od sebe samoga. Španjolska na startu? Dobro se poznajemo, odlučivat će nijanse. Nadam se ovog puta na našu stranu – kaže Ivanušec.


– Olmo? Nisam se još čuo s njim, ali bit će prilke. Albaniju svi gledaju kao autsajdera, ali kvalitetna su, agresivna vrsta. Sve tri utakmice nose svoje.


Za kraj, što bih “uzeli” da mogu jedan od drugoga kao igrači.


– Definitivno Marcovu ljevicu. I udarac izvana – tvrdi Ivanušec.


– Lukin dribling i udarac – dodaje Pašalić.


Priključio se Pongračić, Mišković na treningu


Redovi najbolje hrvatske reprezentacije koja na Rujevici odrađuje treći dan priprema sve su popunjeniji. Na treningu u srijedu navečer treniralo je 17 igrača, redovima Vatrenih priključio se Marin Pongračić, dok je Juranović dobio slobodan dan radi obreda crkvenog vjenčanja.


Prema najavama sutra bi se uz povratnika Juranovića treniranju trebali priključiti i Josip Stanišić i Ante Budimir.


Inače, na posljednjem treningu pojavio se i Damir Mišković, prvi čovjek HNK Rijeka i dopredsjednik HNS-a.


Došao je posebno pozdraviti igrače Rijeke u najboljoj hrvatskoj vrsti, Labrovića, Pašalića i Pjacu, a zanimljivo u najdužem razgovoru zadržao se s još jednim Riječaninom, vratarom Ivušićem.