Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Prijelazni rok

Luka Ivanušec predstavljen u dresu Feyenoorda: "Ovo je veliki korak za mene"

Autor: Hina

26.08.2023. 08:24
Luka Ivanušec predstavljen u dresu Feyenoorda:

Foto: Luka Ivanušec/Foto Facebook Feyenoord

Ranije u petak Dinamo je napustio i reprezentativni vratar Dominik Livaković koji karijeru nastavlja u turskom Fenerbahceu



ROTTERDAM  Nizozemski nogometni prvak Feyenoord u petak je potvrdio kako je 24-godišnji hrvatski reprezentativni veznjak Luka Ivanušec njegov novi član te je potpisao ugovor do ljeta 2028. godine.


Čitavo ovo ljeto spekuliralo se kada je Ivanušec prijeći iz Dinama u Feyenoord, a transfer se dogodio dan nakon prve utakmice 4. pretkola Europske lige u kojoj je Dinamo svladao prašku Spartu sa 3-1, a Ivanušec se na oproštaju od Maksimira oprostio pogotkom.


“Ovo je veliki korak za mene. Potrajalo je, ali najvažnije je da sam sada ovdje. Klub i navijači su mi dali osjećaj da stvarno žele moj dolazak. Nadam se kako ću biti važan dio momčadi svojim golovima i asistencijama”, rekao je Ivanušec po dolasku u Rotterdam.




Ivanušec je karijeru započeo u Lokomotivi iz koje je 2019. stigao u Dinamo te je odigrao 173 utakmice za “plave”. Iza njega su odlične izvedbe u 2023. godini dosada, bio je proglašen za najboljeg igrača Dinama u proljetnoj polusezoni, a početom ove sezone je zablistao “hat-trickom” protiv Astane u 2. pretkolu Lige prvaka.


Za reprezenaciju je dosada Ivanušec odigrao 14 utakmica.


Procjenjuje se kako je vrijednost transfera oko 8 milijuna eura.


Ranije u petak Dinamo je napustio i reprezentativni vratar Dominik Livaković koji karijeru nastavlja u turskom Fenerbahceu, dok je ranije ovoga tjedna reprezentativni stoper Josip Šutalo preselio u drugog nizozemskog velikana Ajax.