Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

LIGA PRVAKA

Luis Enrique želi spektakl protiv Barce, a Borussia osvojiti tvrđavu u Madridu

Autor: Davor Petrović

10.04.2024. 19:07
Luis Enrique želi spektakl protiv Barce, a Borussia osvojiti tvrđavu u Madridu

Foto: Reuters



Večerašnje prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka za neke aktere donose sudare s klubovima u kojima su stekli afirmaciju. Na primjer, Luis Enrique s PSG-om dočekuje Barcelonu na Parku prinčeva, a Axel Witsel s Atleticom dortmundsku Borussiju na stadionu Metropolitano.


– Želimo imati inicijativu od prve minute i držati loptu, ali jasno je da se na jednoj utakmici može dogoditi jako puno stvari. U smislu pristupa nogometu, Barcelona i mi smo vrlo slični. Neki misle da smo mi favoriti, drugi se s time ne slažu, ali to nije ni važno.


Mi, prije svega, moramo razmišljati o našoj igri, o tome što ćemo napraviti kako bismo izašli kao pobjednici. Ovo će biti utakmica dvije jako dobre momčadi koje igraju vrlo atraktivan nogomet, a mi želimo da spektakl bude potpun – poručuje Luis Enrique.




Za njega će to biti poseban dvoboj i zbog trenera Barcelone.


– Xavi mi je tamo bio suigrač, a kasnije sam ga i trenirao. Međutim, ne mogu reći da imam poseban uvid u njegove stručne metode. Dobro poznajem Barcelonu, ali ne znam hoće li to stvarno biti nekakva prednost za nas.


U svakom slučaju, očekuje nas zanimljivo iskustvo, a ja sam spreman napraviti sve što je potrebno da PSG pobijedi i kvalificira se u polufinale. Moj posao je pronalaženje rješenja. Moramo iskoristiti resurse koje imamo na raspolaganju – dodaje trener Parižana.


Suparnik po mjeri


Iza Barcelone su vrlo dobra dva i pol mjeseca bez velikih rezultatskih turbulencija koja su obilježila ovu sezonu. Preciznije, zadnji poraz je doživljen 27. siječnja, kada je Villarreal pokorio Camp Nou.


– Mislim da već neko vrijeme držimo najbolju formu u ovoj sezoni. Dobro smo je počeli, ali onda smo imali fazu koja je bila daleko od idealnog. Sada smo ponovo dobri i maksimalno motivirani. Pred nama je utakmica koja sasvim sigurno nije obična.


Kroz zadnjih nekoliko dana to smo razjasnili i pripremili se kako treba. U Parizu moramo raditi ono za što smo trenirali, a to je pobjeđivati – tvrdi Joao Felix, dodajući da ga najviše pokreću velike utakmice.


Po njemu, PSG je suparnik po mjeri Barcelone.


– Ne želim biti grub prema manjim kubovima, ali oni se protiv nas samo brane. Kada nam netko pokušava parirati, to obično bude bolje za nas. PSG ima puno kvalitete i jasno je da će to biti tijesna utakmica, dvije podjednake momčadi – rezonira Felix.


Ključna utakmica


Njegov bivši klub večeras dočekuje Borussiju u kojoj je, pak, Witsel proveo četiri sezone, do ljeta 2022. godine.


– Naša momčad je u dobrom raspoloženju uoči jedne od najvažnijih utakmica. U dosadašnjem dijelu Lige prvaka nije nam bilo lako, ali došli smo do ove faze natjecanja i sada želimo i dalje igrati na najvišoj razini – tumači Witsel.


Prema njegovim riječima, ova momčad Borussije je drukčija od one u kojoj je svojedobno igrao, ali još uvijek je vrlo kvalitetna.


– Poznajem dosta igrača i jasno mi je što sve mogu. Po meni, mi trebamo igrati kao da je ovo ključna utakmica. Ne smijemo razmišljati o tome da u uzvratu možemo ispraviti ono što eventualno ne bude dobro. Sada se moramo nametnuti i postaviti se napadački od prve minute.


Naš stadion je tvrđava koju čuvamo uz fantastičnu podršku naših navijača. Moramo od početka igrati intenzivno i pametno jer samo tako možemo stići do izvedbe na vrhunskoj razini – tvrdi 35-godišnji Belgijanac.


Naravno, u Borussiji vjeruju da mogu osvojiti Atleticovu tvrđavu.


– Tamo nikome nikada nije bilo lako. Naš fokus mora biti pravi jer samo tako ih možemo pobijediti. Njihove igre govore same za sebe, vrlo su jaki u obrani i ne treba ih podcjenjivati. Samo se moramo držati plana i boriti se do kraja. Moramo vjerovati u sebe – zaključuje Jadon Sancho.