ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Novi trener

Londonski prvoligaš objavio da Enzo Maresca preuzima momčad umjesto Mauricija Pochettina

Autor: Hina

03.06.2024. 17:11
Londonski prvoligaš objavio da Enzo Maresca preuzima momčad umjesto Mauricija Pochettina

Foto: Enzo Maresca/Foto REUTERS

Talijan je potpisao petogodišnji ugovor



LONDON Talijanski nogometni stručnjak Enzo Maresca izabran je za novog menadžera Chelsea, objavio je londonski premierligaš.


Talijan je potpisao petogodišnji ugovor, a na klupi “Bluesa” naslijedit će Mauricija Pochettina koji je dobio otkaz na koncu sezone.


“Pridružiti se ovom klubu, jednom od najvećih na svijetu, san je svakog trenera. Zato sam toliko uzbuđen zbog ove prilike. Veselim se što ću raditi s vrlo talentiranom grupom igrača,” kazao je Maresca za klupsku stranicu.




Nakon što je bio u trenerskom stožeru Ascolija, Seville i West Ham Uniteda, Maresca je u kolovozu 2020. preuzeo vodstvo Manchester Cityjeve razvojne momčadi i doveo ih do naslova Premier League 2 2021.


Potom je vodio Parmu, a prošlu sezonu je s Leicester Cityjem izborio povratak u elitni razred engleskog nogometa.


“Enzo nas se duboko dojmio u našim razgovorima koji su doveli do njegova imenovanja. Njegove ambicije i radna etika u skladu su s klupskim. Jako se veselimo suradnji s njim,” poručili su čelnici londonskog kluba Laurence Stewart i Paul Winstanley.


Maresca je šesti Talijan na klupi Chelsea nakon Maurizija Sarrija, Roberta Di Mattea, Carla Ancelottija, Claudija Ranierija i Gianluce Viallija.