Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

Reprezentativni popis

Kylian Mbappe nije na popisu francuske vrste za OI u Parizu, ali izbornik Thierry Henry se još nada

Autor: Hina

03.06.2024. 16:52
Kylian Mbappe nije na popisu francuske vrste za OI u Parizu, ali izbornik Thierry Henry se još nada

Foto: Didider Deschamps, Emmanuel Macron i Kylian Mbappe/Foto REUTERS

Real vjerojatno neće željeti da Mbappe igra na Olimpijskim igrama odmah nakon što je predstavljao Francusku na Europskom prvenstvuPARIZ  Francuski nogometaš Kylian Mbappe izostavljen je s popisa igrača koji bi trebali Francusku predstavljati na Olimpijskim igrama u Parizu.


Francuski izbornik Thierry Henry je u ponedjeljak objavio popis s imenima 25 igrača na koje računa za Olimpijske igre. Iako njegov izostanak ne znači da je Mbyppe isključen s Igara, čini se da njegove šanse za igranje opadaju.


“Ne zatvaram vrata nadi, ne znamo što će se dogoditi. Ali moram predstaviti realan popis. Popis je otvoren svima”, rekao je Henry novinarima.
Mbappe, koji bi trebao da pridruži Real Madridu nakon isteka ugovora sa PSG-om, izjavio je ranije da želi da igra na Igrama u svojoj zemlji.


“Ovo je trenutni popis, a može se mijenjati do 3. srpnja”, dodao je.


Kako olimpijski nogometni turnir nije u FIFA-inom kalendaru, klubovi nisu dužni otpustiti svoje igrače.


Real vjerojatno neće željeti da Mbappe igra na Olimpijskim igrama odmah nakon što je predstavljao Francusku na Europskom prvenstvu.


Olimpijski turnir uključuje momčadi igrača mlađih od 23 godine, s mogućnošću dodavanja tri igrača iznad te dobne granice.