Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Očekivani pokazatelji

Leo Messi je najtraženiji nogometaš na internetu, u Hrvatskoj to je kapetan Vatrenih

Autor: Hina

24.12.2023. 09:41
Leo Messi je najtraženiji nogometaš na internetu, u Hrvatskoj to je kapetan Vatrenih

Foto: Leo Messi/Foto REUTERS

Zanimljivo, na "Otoku" se najviše surfalo ime Moisesa Caiceda



ZAGREB  Prema podacima Fbref Statsa, web stranice nogometne statistike, povijesti i rezultata, argentinski nogometni majstor Lionel Messi bio je najtraženiji nogometaš na svijetu tijekom 2023. godine na internetu, dok je u Hrvatskoj to bio Luka Modrić.


Istraživanje Fbref Statsa je pokazalo kako je Messi bio najgledaniji igrač na internetu ove godine. Argentinski majstor je oduvijek bio jedan od najpopularniji sportaša na svijetu, a njegova popularnost je naglo porasla nakon što je predvodio “Gauče” do svjetskog naslova u Katru.


Messi je ukupno dominirao ljestvicom online pretraživanja, ali i u nizu zemalja uključujući Kinu, Indiju, Južnu Afriku, Njemačku, Ganu, Italiju, Belgiju, Švedsku, Nizozemsku, Egipat, Kanadu, Tursku i, naravno, Argentinu.




Ime njegovog dugogodišnjeg rivala Cristiana Ronalda pojavilo se samo uz njegovu domovinu, Portugal. Neymar je bio na vrhu ljestvice u Brazilu, Kylian Mbappe u Francuskoj, Vinicius Junior u Španjolskoj, a Robert Lewandowski u Poljskoj.


U Hrvatsko je najtraženiji nogometaš na webu bio kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić. Zanimljivo, na “Otoku” se najviše surfalo ime Moisesa Caiceda koji je prošlog ljeta za 120 milijuna eura preselio iz Brighton & Hove Albiona u redove Chelsea.