Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

PREDSJEDNIK HNS-A

Kustić oduševljen uspjehom Vatrenih u Turskoj i U-21 reprezentacije u Londonu

Autor: P. N.

29.03.2023. 16:34
Kustić oduševljen uspjehom Vatrenih u Turskoj i U-21 reprezentacije u Londonu

Foto: HNS



Hrvatska A reprezentacija ostvarila je pobjedu od 2:0 na gostovanju u Bursi. Pogocima Matea Kovačića, Vatreni su svladali Tursku i tako napravili važan korak prema Euru u Njemačkoj:


“Čestitke izborniku Daliću, stožeru i igračima na izvrsnoj pobjedi na najtežem gostovanju u skupini. Nakon odlične igre protiv Walesa u Splitu ostao je gorak okus zbog primljenog pogotka koji nas je koštao dva boda, ali ovom pobjedom Hrvatska je potvrdila da je najkvalitetnija momčad u skupini.


Osim važnih bodova koji nam donose mir prije jesenskog nastavka kvalifikacija, ova pobjeda nam puno znači i za raspoloženje uoči završnice Lige nacija.




Ovom prilikom bih još jednom zahvalio i svim navijačima na podršci u Splitu i Bursi, kao i svima uključenima u organizaciju utakmice na Poljudu koja je bila istinski nogometni spektakl”, poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.


No, utorak je donio još razloga za zadovoljstvo:


“Izuzetno nas je razveselio plasman U-17 reprezentacije na Europsko prvenstvo, izboren kroz kvalitetan nastup u Elitnom kolu. Čestitam izborniku Jarniju, glavnom instruktoru Krpanu, stožeru i igračima na tom odličnom uspjehu.


Bez obzira na brojne talente koje razvijamo, zemlji s tako malom bazom poput Hrvatske nije lako izboriti završne turnire u mlađim uzrastima te je stoga ovakav rezultat vrlo vrijedan te potvrđuje da nas čeka lijepa budućnost.”


Dobre vijesti upotpunila je prijateljska pobjeda U-21 reprezentacije protiv Engleske u Londonu:


“Pobjeda protiv tako jake selekcije sigurno će puno značiti za samopouzdanje cijele ekipe uoči nastupa na Europskom prvenstvu ovog ljeta. Izbornik Bišćan sa stožerom radi odličan posao, u momčadi ima zaista puno talentiranih igrača te mislim da smijemo s puno optimizma i ambicije gledati prema Euru.


Već je i plasman vrlo lijep uspjeh, ali Hrvatska je i ovom pobjedom pokazala da može igrati sa svakim protivnikom te da ima pravo nadati se prolasku skupine, a uz malo sportske sreće, i borbi za plasman na Olimpijske igre.”


“Bio je ovo prekrasan dan za hrvatski nogomet, a ujedno i najava bogatog reprezentativnog ljeta u kojem ćemo, vjerujem, imati nove razloge za slavlje zahvaljujući našim reprezentacijama”, zaključio je predsjednik Kustić.