Nedjelja, 30. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

EURO 2024

Josip Juranović: "Ne zamaramo se kombinacijama, idemo na pobjedu"

Autor: Hina

22.06.2024. 20:26
Josip Juranović:

Foto: Vedran Karuza



Ne zamaramo se rezultatima drugih utakmica, protiv Italije idemo na pobjedu, kazao je hrvatski reprezentativac Josip Juranović uoči ključnog susreta protiv Italije u susretu 3. kola B skupine EURO-a u Njemačkoj.


Podsjetimo, Hrvatska je otvorila EURO porazom od Španjolske (0-3), a potom je remizirala protiv Albanije (2-2). U zadnjem kolu “Vatrene” očekuje Italija, pobjeda nam praktički osigurana drugo mjesto, a matematika nam nudi nadu i ako odigramo bez pobjednika.


“Ne zamaramo se raspletom, svi idemo na pobjedu, jednostavno to nam je jedini cilj,” kazao je branič Union Berlina.




Hrvatska bi, ako se poklope svi rezultati, mogla dalje i treće pozicije, no Juranović je dodao kako u taboru “Vatrenih” razmišljaju jedino o pobjedi.


“Nitko ne razmišlja o jednom bodu. Ova će utakmica biti taktičko nadmudrivanje, ali svi ćemo ići na pobjedu,” dodao je Juranović.


Hrvatska je u prve dvije utakmice u Berlinu i Hamburgu imala sjajnu podršku navijača. I u Leipzigu se očekuje mnoštvo “kvadratića na tribinama”.


“Veliko hvala navijačima, oni su naš 12. igrač. Uvijek su uz nas bez obzira na rezultat. Bez njih bi bilo teško napraviti veliki rezultat.”


Iza Juranovića nije blistava sezona, no kazao je kako se dolaskom u reprezentaciju sve mijenja.


“Naravno, klupska forma utječe na EP, a li kada si u reprezentaciji to je motiv više. Kada dođeš u kamp i treniraš s reprezentacijom, to je razlika u odnosu na klub,” poručio je Juranović.