Petak, 5. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

EURO

Iznenađenje u Dortmundu: Francuska i Poljska remizirali

Autor: Robert Hrkać

25.06.2024. 20:12
Iznenađenje u Dortmundu: Francuska i Poljska remizirali

Foto: REUTERS/John Sibley



Francuska i Poljska su u posljednjem dvoboju skupine D remizirali 1 : 1 u Dortmundu, a oba pogotka postignuta su s bijele točke. Momčad Didiera Deschampsa dominirala je u prvom poluvremenu, imala je i nekoliko izrazitih šansi, ali poljski vratar Skorupski ostao je nesavladan.


Ousmane Dembele radio je velike probleme poljskim braničima na desnoj strani, a upravo su preko njega kreirane najopasnije francuske prilike. Mbappe i Theo Hernandez su također pokušavali, ali kao da se uvukao nemir u francuske redove nakon prilično jalova prva dva kola. U drugom dijelu su Tricolori nastavili u istom ritmu, a do zasluženog pogotka stigli su nakon kaznenog udarca kojeg je iznudio Dembele, a realizirao Mbappe. To je Mbappeov prvi pogodak uopće na europskim prvenstvima, čime je razbio vlastito mini-prokletstvo.


No potom su se Poljaci ohrabrili. Prvo je pokušao Lewandowski u 72. minuti iznenaditi Maignana iz daljine, ail je lopta otišla pored vrata. Par minuta kasnije, Upamecano je neoprezno startao na Swiderskog u kaznenom prostoru, a talijanski sudac Guida je nakon VAR provjere odlučio dosuditi penal za Poljsku. Prvi udarac Lewandowskog obranio je Maignan, ali Guida je ponovio penal jer se francuski vratar prije udarca odmaknuo od svoje vratarske linije. Lewa je iz druge prilike bio precizniji, zabivši za prvi poljski bod na Euru 2024.




Francuska će kao druga na ljestvici igrati u osmini finala protiv drugoplasirane reprezentacije skupine E, a pobjednik skupine Austrija za suparnika će imati drugu momčad s ljestvice skupine F.