Nedjelja, 30. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

FARE je prijavio

Iz HNS-a tvrde da većina hrvatskih navijača nije uzvikivala ono što su u Hamburgu pokrenuli Albanci

Autor: Portal Novi list

22.06.2024. 06:10
Iz HNS-a tvrde da većina hrvatskih navijača nije uzvikivala ono što su u Hamburgu pokrenuli Albanci

Foto: Foto REUTERS

Mislim da smo objektivni kad kažemo da se to nije izraženo čulo od naših navijača - izjavio je Jurica Jurjević, HNS-ov voditelj odjela za prevenciju i osiguranje



NEURUPPIN HNS je prema očekivanjima dobio “čestitku” iz UEFA-e utemeljenoj na prijavi FARE-a. HNS se tereti za “rasizam i diskriminaciju” i mora se očitovati. Jasno, riječ je o utakmicu s Albanijom u Hamburgu gdje je u nekoliko navrata tijekom utakmice odjekivalo “Ubi Srbina” i “Srbe na vrbe”.




Iz HNS-a tvrde da su takve povike inicirali i u visokom postotku podržali albanski navijači, no činjenica je i da je to prihvatio dio hrvatskih navijača. U našem Savezu tvrde da je ipak u pitanju manji broj pa vjeruju da će u UEFA-i to uzeti u obzir.


– Mislim da smo objektivni kad kažemo da se to nije izraženo čulo od naših navijača, iako smo svjesni koliko je to teška stvar politički i na svaki drugi način. Kad se ranije događalo, muški smo stali i rekli – je, dogodilo se. Međutim, sada bi nam bilo krivo i nećemo nikome dopustiti da nam to pripiše – kazao je Jurica Jurjević, HNS-ov voditelj odjela za prevenciju i osiguranje  za Sportske novosti.


– Naši iz policije prije utakmice oduzeli su hrvatskim navijačima značajan broj šalova i majica nedozvoljenog sadržaja. Posebno me raduje što ništa od toga nije iz klupskih navijačkih skupina, dakle ultrasa, nego od naših ljudi iz inozemstva koji se vade da nisu znali. Maksimalan je napor napravljen, istjerat ćemo do kraja to da dokažemo kako nije bilo nikakvog velikog niti organiziranog kršenja propisa od strane hrvatskih navijača – poručio je Jurjević za SN.




Baklje i dimne kutije nije bilo teško locirati, jasno je da su korištene i od strane naših navijača. Tu kaznu u HNS-u ne mogu nikako izbjeći.