Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Novi izbornik

IO HNS-a imenovao novog izbornika U-19 reprezentacije, Josipa Šimunića naslijedit će bivši trener Hajduka

Autor: Portal Novi list

29.05.2023. 15:55
IO HNS-a imenovao novog izbornika U-19 reprezentacije, Josipa Šimunića naslijedit će bivši trener Hajduka

Foto: Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL

Savez će mu biti maksimalna podrška u ostvarivanju ciljeva, pri čemu je razvoj igrača svakako onaj najvažniji - rekao je predsjednik Saveza Marijan KustićRIJEKA Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza imenovao je Sinišu Oreščanina novim izbornikom hrvatske U-19 reprezentacije, nakon postignutog dogovora s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem.


Oreščanina su u sjedištu Saveza primili predsjednik HNS-a Marijan Kustić, tehnički direktor Stipe Pletikosa i glavni instruktor Petar Krpan te pritom dogovorili detalje suradnje.


50-godišnji stručnjak je nakon igračke karijere imao zapažene uspjehe u radu s mlađim uzrastima, s kojima je radio u Sesvetama, Zagrebu, Dinamu, Al-Nassru i Hajduku, a u splitskom klubu bio je i glavni trener prve momčadi. Nakon Hajduka, Oreščanin je vodio i seniorsku momčad Gorice 2021. godine.
“Uvjeren sam da smo pronašli jako dobro rješenje za našu U-19 reprezentaciju. Siniša se dokazao kao vrlo uspješan stručnjak u radu s mlađim uzrastima, a kako ima i značajno iskustvo rada u seniorskom nogometu, smatramo da odlično razumije izazove koje imaju igrači upravo u ovoj osjetljivoj fazi prelaska u seniorski nogomet. Savez će mu biti maksimalna podrška u ostvarivanju ciljeva, pri čemu je razvoj igrača svakako onaj najvažniji”, poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.


“Velika mi je čast preuzeti hrvatsku U-19 reprezentaciju te zahvaljujem rukovodstvu Saveza na čelu s predsjednikom Kustićem na iskazanom povjerenju. Znamo da je snaga našeg nogometa kvalitetan rad s mlađim uzrastima te imam veliku ambiciju dati doprinos razvoju naših najboljih juniora kroz vrhunski rad u nacionalnoj reprezentaciji. Dobro poznajem koliko kvalitetno rade naši klubovi odnosno njihove akademije te sam uvjeren da ćemo u zajedničkoj suradnji nastaviti razvijati igrače koji će kroz nekoliko godina biti oslonci naših klubova te hrvatske A reprezentacije”, izjavio je novi izbornik U-19 reprezentacije, Siniša Oreščanin.