Utorak, 26. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Priopćenje

Hrvatski nogometni savez se oglasio oko "povijesnih zastava" Mađarske i vjeruje u dosljednost UEFA-e

Autor: Portal Novi list

22.03.2023. 17:51
Hrvatski nogometni savez se oglasio oko

Foto: V. KARUZA

Sa svoje strane, Hrvatski nogometni savez oštro bi se protivio dopuštanju korištenja bilo kakvih zastava ili transparenata koji bi mogli imati geografske pretenzije na teritorij Republike Hrvatske te će nastaviti pozorno pratiti situaciju i službeno reagirati u slučaju potrebe, stoji u pripćenjuHrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem na temu mogućeg korištenja “povijesnih zastava” Mađarske na utakmicama njihove reprezentacije.


“Hrvatski nogometni savez upoznat je s tematikom mogućeg korištenja “povijesnih” zastava Mađarske na utakmicama mađarske reprezentacije.


Hrvatski nogometni savez komunicirao je na ovu temu s krovnom europskom nogometnom organizacijom Uefom, koja je HNS-u potvrdila kako nije dala odobrenje za korištenje takvih zastava te je, štoviše, upozorila Mađarski nogometni savez da bi korištenje takvih zastava i transparenata moglo biti predmet disciplinskog postupka.
Sa svoje strane, Hrvatski nogometni savez oštro bi se protivio dopuštanju korištenja bilo kakvih zastava ili transparenata koji bi mogli imati geografske pretenzije na teritorij Republike Hrvatske te će nastaviti pozorno pratiti situaciju i službeno reagirati u slučaju potrebe.


HNS duboko vjeruje da će Uefa nastaviti dosljedno provoditi stav o nedopuštanju korištenja nogometnih utakmica u političke svrhe.”, stoji u priopćenju.