ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Riječki test

HRVATSKA - S. MAKEDONIJA 19 SATI Vatreni na Rujevici igraju pretposljednju provjeru za EURO

Autor: Portal Novi list

03.06.2024. 17:20
HRVATSKA - S. MAKEDONIJA 19 SATI Vatreni na Rujevici igraju pretposljednju provjeru za EURO

Foto: V. KARUZA

Mateo Kovačić upisat će stoti nastup za reprezentaciju



RIJEKA Hrvatska nogometna reprezentacija od 19 sati na rasprodanoj Rujevici igra prvu od dvije pripremne utakmice prije odlaska na EURO u Njemačkoj. Izbornik Zlatko Dalić najavio je da u ovoj utakmici neće moći računati na Luku ModrićaMarija Pašalića i Marcela Brozovića, no zato će pružiti priliku  Mateu Kovačiću da upiše stoti nastup za Vatrene. Utakmica protiv Makedonaca trebala bi poslužiti kao svojevrsna proba za susret protiv Albanije u skupini.


– Respekt prema Makedoniji, zamišljali smo je kao provjeru za Albaniju. Gledamo kako igrati, napadački, s više napadača. To nam je cilj, dat ćemo šansu šesnaestorici igrača, toliko je moguće, neke ćemo odmoriti, neki neće početi, neki neće ni igrati. Nećemo ni koristiti Vlašića iako je u dobrom stanju. Mogu reći da će Perišić početi, igrat će sat vremena. Odlično trenira, ali njegova i naša želja je da ga vidimo u utakmici – izjavio je izbornik Zlatko Dalić.


Čekamo službene sastave.


Hrvatska – S. Makedonija 19 sati




Stadion Rujevica. Gledatelja: . Sudac: Matej Jug (Slovenija). Strijelci: . Žuti kartoni: .


HRVATSKA: Ivušić, Juranović, Šutalo, Erlić, Sosa, Kovačić, Majer, Perišić, Ivanušec, Kramarić, Petković.


SJ. MAKEDONIJA: Dimitrevski, Iljazovski, Musliu, Serafimov, Churlinov, Elezi, Atanasov, Elmas, Alioski, Miovski, Ristovski.