Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

EURO U-17

Hrvatska reprezentacija do 17 godina definitivno ostala bez mogućnosti plasmana u drugi krug EURO-a

Autor: Hina

22.05.2023. 08:09
Hrvatska reprezentacija do 17 godina definitivno ostala bez mogućnosti plasmana u drugi krug EURO-a

Foto: Robert Jarni/Foto PIXSELL

Posljednji susret protiv Nizozemske bit će samo za prestiž



Mlada hrvatska nogometna reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman u četvrtfinale Europskog U-17 prvenstva, nakon što je u susretu 2. kola D skupine Engleska pobijedila Nizozemsku sa 4:1.


U ranije odigranom susretu Švicarska je porazila Hrvatsku sa 2:1, pa nakon dva kola Švicarska i Engleska imaju po šest bodova, dok su Hrvatska i Nizozemska uoči zadnjeg kola na nuli.


Engleska je povela u sedmoj minuti golom Maylesa Lewisa-Skellya, a izjednačio je Jasper Hartog u 71. minuti. Devet minuta kasnije Isaiah Dada-Mascoll pogađa za 2-1, a trećoj minuti nadoknade je isti igrač realizirao kazneni udarac za 3-1. Pobjedu Gordog Albiona potvrdio je Justin Oboavwoduo (90+5).




U prvom susretu ovoga kola Švicarska je u Debrecenu sa 2:1 pobijedila Hrvatsku koja je upisala i drugi poraz nakon 0-1 protiv Engleske.


Švicarci su poveli već u devetoj minuti pogotkom Demira Xhemalije, no Hrvatska je izjednačila u 32. minuti sjajnim pogotkom Sergeja Levaka. Trenutak odluke dogodio se u 83. minuti kada je Marvin Alakomen pogodio za 2-1.


Nakon dva kola vode Engleska i Švicarska sa po šest bodova, a u posljednjem kolu, 24. svibnja će odlučiti o prvom mjestu u skupini.


Odabranici izbornika Roberta Jarnija posljednji susret u skupini igrat će 24. svibnja protiv Nizozemske u 15 sati.