Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

DEJAN VUKOVIĆ

HNL sudac uhićen zbog prijetnji Vladi Svilokosu, potencijalnom novom šefu sudačke komisije

Autor: Portal NL

07.03.2024. 19:55
HNL sudac uhićen zbog prijetnji Vladi Svilokosu, potencijalnom novom šefu sudačke komisije

Foto: Arhiva NL



Dnevnik Nove TV doznaje da je jučer uhićen jedan od pomoćnih sudaca u Hrvatskoj nogometnoj ligi, i to zbog prijetnji dopredsjedniku sudačke komisije i kontrole natjecanja, Vladi Svilokosu.


Riječ je o Dejanu Vukoviću, a kako doznaje Dnevnik Nove TV, Svilokos je zagrebačkoj krim policiji prijavio da mu je Vuković poslao više prijetećih SMS poruka, koje su se odnosile na njegovu bližu obitelj.


Prijetnje shvatili ozbiljno


Policija je prijetnje shvatila ozbiljno i Vuković je ekspresno priveden, saslušan je i policija ga je odlučila prijaviti za kazneno djelo prijetnje.


Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL




Vuković je jučer popodne predan pritvorskom nadzorniku, a danas je tijekom dana salušan kod suca istrage Županijskog suda u Zagrebu.


Sudac istrage odredio mu je mjere zabrane uspostavljanja kontakta sa Svikolosom, kao i približavanje na manje od 200 metara.


Motiv kandidatura Vlade Svilokosa?


Dnevnik Nove TV doznaje da se kao jedan od motiva navodi prijava Vlade Svilokosa za predsjednika sudačke komisije, što je pozicija koju je donedavno obnašao Bruno Marić.


Nakon jednog od najvećih nogometnih skandala, u javnosti prozvanim VARleaks, Marić je podnio ostavku. Policiji je prijavio nekoliko prijetnji, koje se još uvijek istražuju.