Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

prva liga mladih

Hajduku šest bodova, Zadar i dalje na začelju

Autor: Šime Ćurko

27.02.2024. 20:08
Hajduku šest bodova, Zadar i dalje na začelju

Foto: Luka Jeličić



Kadeti i pioniri Zadra u 18. kolu Prve NL na Višnjiku su ugostili Hajduk. Bila je to domaća premijera novih trenera na klupi »plavo-bijelih«, Želimira Terkeša i Zorana Erlića. Ostali su Zadrani u obje utakmice blizu iznenađenja, ali na kraju su morali čestitati Splićanima, koji su osvojili svih šest bodova.


Kadeti su do posljednjih deset minuta držali 1:1, a onda su primili dva pogotka, s time da je mrežu domaćih u 90. minuti pogodio Sebastijan Kajtazi, nekadašnji igrač Zadra.





Jedan pogodak, koji je završio u zadarskoj mreži, odlučio je dvoboj pionira. Zadrani se mogu tješiti da su odigrali dvije dobre utakmice i nadati se da je to pozitivna najava za nastavak sezone, u kojem će pokušati izboriti ostanak, Bit će to teška zadaća budući da su na zbirnoj ljestvici igrači sa Stanova posljednji s 21 bodom, pet manje od Solina i sedam minusa u odnosu na Lučko.


To su trenutačno i jedine momčadi za koje se čini da bi ih se mogli sustići jer svi ostali imaju priličan kapital i Zadrani bi im se mogli približiti samo u slučaju niza pobjeda. Najlošiji sastav će ispasti u niži rang, a pretposljednjeg očekuju kvalifikacije za ostanak. U 19. kolu slijedi gostovanje kod Iste 1961.