Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

TRIJUMF VRAGOVA

Gostujuća pobjeda Manchester Uniteda

Autor: Hina

18.02.2024. 19:51
Gostujuća pobjeda Manchester Uniteda

Foto: Reuters



U susretu 25. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na gostovanju pobijedio Luton Town sa 2-1 izborivši petu uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima.


Sva tri gola pala su u prvih 14 minuta susreta. United je poveo već u prvoj minuti golom Rasmusa Hojlunda, isti je igrač u sedmoj minuti zabio za 2-0, a golijadu je nastavio Carlton Morris smanjivši na 2-1 u 14. minuti.


Malotko je tada mogao pomisliti kako do kraja susreta više neće biti golova. Bilo je niz prilika na obje strane, ali ne i golova. Najbolju priliku imao je gostujući napadač Alejandro Garnacho koji je u 68. minuti praktički s centra sam krenuo prema Thomasu Kaminskom, ali je belgijski vratar sjajno reagirao.




U prvom nedjeljnom susretu Brighton & Hove Albion je na gostovanju sa 5-0 deklasirao Sheffield United.


Utakmicu je usmjerilo rano isključenje domaćeg braniča Masona Holgatea koji je već u 13. minuti “pocrvenio” zbog oštrog prekršaja.


Gosti su sedam minuta kasnije poveli golom Facunda Buonanottea, a u 24. minuti je Danny Welbeck zabio za 2-0. U nastavku susreta mrežu Wesleyja Foderinghama zatresli su i Jack Robinson (75-ag), te Simon Adingra (78, 85).


Brighton je ovom pobjedom napredovao na sedmo mjesto sa 38 bodova preskočivši Newcastle United i West Ham, dok Sheffield i dalje drži začelje ljestvice sa 13 bodova, sedam manje od zone ispadanja.


Na vrhu je Liverpool sa 57 bodova ispred Arsenala sa 55 i Manchester Cityja sa 53 boda.


Manchester United je šesti sa 44 boda, dok je Luton na 17. poziciji sa 20 bodova.