Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

BUNDESLIGA

Gostujuća pobjeda Borussije Monenchengladbach, Majer nastupio

Autor: Hina

07.04.2024. 20:49
Gostujuća pobjeda Borussije Monenchengladbach, Majer nastupio

Foto: M. LEVAK



U posljednjem susretu 28. kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussia Monenchengladbach je na gostovanju pobijedila Wolfsburg sa 3-1 ostvarivši prvu pobjedu u zadnjih pet susreta.


Wolfsburg je poveo u sedmoj minuti golom Ridlea Bakua, no gosti su u drugom dijelu okrenuli rezultat s tri gola, a strijelci su bili Ko Itakura (52), Nathan Ngoumou (58), te Rocco Reitz (88).


Lovor Majer je za Wolfsburg igrao od 57. minute.




Borussia je ovom pobjedom napredovala na 11. mjesto sa 31 bodom dok je Wolfsburg sada na 14. poziciji sa 28 bodova, pet više od opasne zone.


U prvom nedjeljnom susretu Hoffenheim je pobijedio Augsburg sa 3-1, a drugi gol na utakmici postigao je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić.


Domaćin je poveo u 17. minuti golom Wouta Weghorsta, a samo tri minute kasnije hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić je lijepim golom sa 20 metara povećao na 2-0. Bio je to njegov deveti ligaški gol ove sezone.


Ermedin Demirović je u 61. minuti vratio nadu gostima, no Ihlas Bebou je pogotkom u sudačkoj nadoknadi razriješio sve dvojbe.


Kramarić je u pobjedničkim redovima igrao do 75. minute, dok je Kristijan Jakić na suprotnoj strani igrao samo 12. minuta. Hrvatski veznjak, koji je na zagrijavanju imao problema s desnim gležnjem, je počeo od prve minute, ali je zbog ozljede morao već u 12. minuti napustiti teren. Dion Drena Beljo je za Augsburg igrao od 75. minute.


Hoffenheim je ovom pobjedom prekinuo niz od tri uzastopna poraza, dok je Augsburg upisao prvi poraz u zadnjih šest kola. Obje momčadi sada imaju po 36 bodova, Augsburg je sedmi, a Hoffenheim stepenicu niže.


Na vrhu je Bayer sa 76 bodova, čak 16 više od Bayerna i Stuttgarta.