Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Važna uloga

Gareth Bale postao glavni promotor kandidature Velike Britanije i Irske za domaćinstvo EURO-a 2028.

Autor: Hina

28.09.2023. 12:36
Gareth Bale postao glavni promotor kandidature Velike Britanije i Irske za domaćinstvo EURO-a 2028.

Foto: Gareth Bale/Foto REUTERS

Kako prenosi agencija PA, Bale će se sljedećeg mjeseca pridružiti velškoj delegaciji u Ženevi na izboru domaćina, a 34-godišnjak će pomoći Walesu da zajedno s Engleskom, Sjevernom Irskom, Škotskom i Irskom bude domaćin EURA 2028LONDON Bivši dugogodišnji velški nogometni reprezentativac i zvijezda Real Madrida Gareth Bale postao je glavni promotor kandidature Velike Britanije i Irske za domaćina Europskog nogometnog prvenstva 2028.


Kako prenosi agencija PA, Bale će se sljedećeg mjeseca pridružiti velškoj delegaciji u Ženevi na izboru domaćina, a 34-godišnjak će pomoći Walesu da zajedno s Engleskom, Sjevernom Irskom, Škotskom i Irskom bude domaćin EURA 2028.


Bale, velški internacionalac s najviše nastupa i rekorder strijelac, povukao se iz nogometa u siječnju nakon blistave karijere u kojoj je osvojio pet naslova Lige prvaka i tri svjetska klupska prvenstva s Real Madridom.U igri za domaćinstvo turnira 2028. je i Turska, a konačna odluka bit će donesena 10. listopada u Ženevi, gdje će biti i Bale.
Izvršni direktor Nogometnog saveza Walesa Noel Mooney rekao je da se nada uspjehu kandidature.


“Gareth je uvelike dio našeg nogometnog saveza i onoga što radimo. Prepoznat je kao jedno od lica prezentacije ponude, on je svjetski poznato lice. Možete sjesti u taksi u Sydneyu ili Peruu i ako spomenete da ste iz Walesa, reći će ‘Gareth Bale’.”


Utakmice EURA 2028. igrat će se na deset stadiona u pet zemalja ako kandidatura za Euro 2028. bude uspješna – Wembley, Tottenham Hotspur Stadium, Etihad Stadium, Evertonov novi Bramley-Moore Dock Stadium, Villa Park i St James’ Park su mjesta odigravanja u Engleskoj.


Obnovljeni Casement Park u Belfastu, Dublin Arena u Irskoj, Hampden Park u Škotskoj i Principality Stadium u Walesu – dom velškog ragbija s kapacitetom od 74.500 – također bi bili domaćini utakmica.