Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Španjolsko prvenstvo

Depay u 90. minuti odveo Atletico do pobjede, Budimir igrao protiv Barcelone

Autor: Hina

01.02.2024. 07:29
Depay u 90. minuti odveo Atletico do pobjede, Budimir igrao protiv Barcelone

Foto: Memphis Depay/Foto REUTERS

Danas će zaostalu utakmicu ovog kola odigrati Getafe i Real Madrid



Nogometaši madridskog Atletica ostvarili su novu domaću pobjedu u španjolskoj La Ligi, u zaostalom ogledu 20. kola svladali su Rayo Vallecano s 2-1.


Prva dva pogotka postignuta su krajem prvog poluvremena. Atletico je poveo u 35. minuti kada je nakon prekida Reinildo glavom pogodio za 1-0. U 42. minuti gosti su izjednačili, a s 15-ak metara domaću je mrežu proparao odličnim udarcem Alvaro Garcia.


U 81. minuti Memphis Depay je postigao pogodak za 2-1 Atletica, ali je gol poništen nakon VAR provjere i zaleđa. Ipak, u 90. minuti isti igrač je opet zabio, ovaj put regularan pogodak nakon asistencije Griezmanna, za domaće slavlje od 2-1.




Atletico je time nastavio odličan domaći ligaški niz. U dvanaest utakmica ove sezone Atletico je pred svojim navijačima upisao 11 pobjeda i samo jedan neodlučeni rezultat.


Atletico se vratio na treće mjesto ljestvice, a isti broj bodova ima četvrta Barcelona. Osam bodova više ima Girona, a sedam više Real Madrid. Rayo Vallecano je ostao na 13. mjestu ljestvice.


Ranije tijekom srijede nogometaši Barcelone su kao domaćini s 1-0 bili bolji od Osasune. Vrlo teško Barcelona je osvojila domaće bodove koje je osigurao Vitor Roque golom u 63. minuti. Sjajnu asistenciju poslao je Joao Cancelo koji je vanjskim dijelom kopačke ubacio, a Roque Junior je glavom pogodio za tri boda svoje momčadi


Samo četiri minuta kasnije gostujuće šanse su se dodatno smanjile nakon što je Unai Garcia dobio drugi žuti karton, a Barcelona je do kraja sačuvala minimalno vodstvo.


Hrvatski reprezentativac Ante Budimir počeo je utakmicu za Osasunu, a zamijenjen je u 68. minuti, nakon što je njegova momčad ostala s igračem manje. Krajem prvog dijela propustio je solidnu priliku kod rezultata 0-0.


Danas će zaostalu utakmicu ovog kola odigrati Getafe i Real Madrid.