ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

IZBORNIK

Dalić: Luku ćemo dočekati špalirom. Nema boljeg nego da nas tako inspiriran povede na Euro

Autor: Denis Frančisković

02.06.2024. 18:05
Dalić: Luku ćemo dočekati špalirom. Nema boljeg nego da nas tako inspiriran povede na Euro

Foto: Vedran Karuza



Sedmi dan priprema Vatrenih na Rujevici protekao je pomalo idilično. Zapravo bio je to presjek dobrih vibracija koje bi trebale kulminirati u ponedjeljak u 19 sati na rasprodanoj Rujevici u sudaru sa Sjevernom Makedonijom, prvim od dva testa (Portugal) uoči odlaska na EURO.


Taj miks dobre vibre odnosio se na najnoviji uspjeh Luke Modrića s Real Madridom, na dobar rad na treninzima, susret s nezbrinutom djecom iz Domova, ali i na najavu susreta s Makedoncima koje se kao i svakog protivnika respektira.


Luka Modrić priključit će se reprezentaciji u utorak, u ponedjeljak se na Rujevici očekuju Marcelo Brozović i Mario Pašalić.





– Čestitke Luki na šestoj osvojenoj Ligi prvaka, dočekat ćemo ga špalirom i darivati tortom, napravit ćemo to kako treba i dolikuje jednom takvom igraču. A sada neka uživa u Real Madridu – kaže izbornik Zlatko Dalić.


– Nema bolje stvari nego da nas veliki Luka s jednom takvom inspiracijom povede na EURO. Najbolji je hrvatski nogometaš svih vremena, hvala mu na svemu što čini za nas, reprezentaciju i naše navijače.


Ramos, Casilas… su primjerice Realova djeca, ali klub ih je otpisao i nisu tamo završili karijere. Luka je dobio tu čast. Ovo je ujedno trinaesta Liga prvaka zaredom u kojoj je nastupio jedan hrvatski igrač, a pritom je osvojeno njih čak deset – dodao je Dalić.



Izbornik je očekivano zadovoljan s riječkim danima. Ozračje je jako dobro, a i radna atmosfera. Sve ide prema planovima.


– Samo neka igrači nastave u takvom ritmu i s tom energijom. Makedonija? Kroz tu utakmicu više nekako gledamo prema Albaniji. I napadačkoj igri. Priliku će dobiti šesnaest igrača, a više napadači. Perišić će započeti utakmicu, odigrat će sat vremena da još više dobije na osjećaju za igru. U dobrom je stanju, jako dobro trenira – tvrdi Dalić.


Očekivano, puno je toga usmjereno na aktualni trenutak Nikole Vlašića. O njegovom pravom stanju i formi znat će se više za četiri dana, ali nema sumnje on će biti putnik za Njemačku.



– Zadnji dan odluke je 7. lipnja. Vidim da se puno sve to komentira, ali moram naglasiti da hoću na okupu imati momčad s kojom sam prošao kvalifikacije. Želim da je Vlašić s nama, treba nam ta kohezija, bio spreman ili ne. Nadam se ipak da će nam puno pomoći – pojasnio je izbornik.


Zanimljivo, izbornik Dalić je među onima koji su pogodili ishod finalne utakmice između Real Madrida i Borussije Dortmund na Wembleyju.


– Četvorica smo pogodila. Pletikosa, Stanišić, Mario Pašalić telefonom i ja. Nešto smo i zaradili, ali potrošit ćemo, ha, ha.. – kaže Dalić.