Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Aleksander Čeferin

Čelnik UEFA-e poručio Saudijcima da neće tako skoro igrati Ligu prvaka i da Mbappe i Haalnd ne sanjaju njihove novce

Autor: Hina

31.08.2023. 12:09
Čelnik UEFA-e poručio Saudijcima da neće tako skoro igrati Ligu prvaka i da Mbappe i Haalnd ne sanjaju njihove novce

Foto: Foto REUTERS

Nogometaši su odlazili u Kinu, iz te zemlje su se nizale velike ponude, ali kineski nogomet zbog toga nije napredovao - podsjetio je Slovenac na čelu UEFA-ePARIZ Samo europski klubovi mogu igrati u Ligi prvaka, Europskoj ligi i Konferencijskoj ligi, rekao je u razgovoru za francuski L’Equipe predsjednik Europske nogometne organizacije (UEFA) Aleksander Čeferin.


Bio je to odgovor čelnog čovjeka europskog nogometa na navode da Saudijska Arabija u bliskoj budućnosti želi imati svog predstavnika u elitnoj europskoj Ligi prvaka.


„Ne mislim da su novci Saudijske Arabije prijetnja europskom nogometu. Imali smo slične primjere i ranije. Nogometaši su odlazili u Kinu, iz te zemlje su se nizale velike ponude, ali kineski nogomet zbog toga nije napredovao. Takav pristup nije pravi, mislim da bi u Saudijskoj Arabiji, ili bilo gdje drugdje, trebali ulagati u obrazovanje i napredak trenera i igrača“, rekao je 55-godišnji Čeferin te se dotaknuo dvije možda i najveće nogometne zvijezde trenutačno u Europi.
„Koliko ja znam Kylian Mbappe i Erling Haaland ne sanjaju odlazak u Saudijsku Arabiju. Ponavljam, stvarno ne vjerujem da će se u bilo kojem smislu ugroziti kvaliteta naših natjecanja“.