Srijeda, 26. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Šime Vrsaljko

Bivši Vatreni debitirao je u ulozi ambasadora HNS-a: Želim prenijeti emociju jer je ona jako bitna

Autor: Hina

31.05.2024. 13:00
Bivši Vatreni debitirao je u ulozi ambasadora HNS-a: Želim prenijeti emociju jer je ona jako bitna

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sve ono što sam promovirao kao reprezentativac, nastajat ću prenijeti u novu ulogu u kojoj jesam - rekao je Vrsaljko



Prvi put nakon što je prekinuo igračku karijeru, bivši “Vatreni” Šime Vrsaljko “debitirao” je u ulozi ambasadora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).


Podsjetimo, Vrsaljko je sredinom svibnja angažiran kao ambasador Saveza te će u toj funkciji predstavljati HNS na događajima u Hrvatskoj i inozemstvu te će davati podršku različitim projektima, programima, inicijativama i aktivnostima HNS-a.


Prvu akciju Vrsaljko je imao na predstavljanju nove himne hrvatske reprezentacije “Najbolja kad je najteže” čiji su izvođači autor glazbe i teksta Tiho Orlić i pjevač Opće opasnosti Pero Galić.




Vrsaljko je bio i među sadašnjim i bivšim igračima koji su “manekeni” u spotu.


“Bilo je to jedno fenomenalno iskustvo, znao sam da će biti dobro, ali ugodno sam iznenađen. Pjesma je emocija, pjesma je hrvatska reprezentacija. Slušajući ovu pjesmu i vraćajući se u igračke dane mogu reći da ova pjesma pokreće, da ova pjesma donosi onu sinergiju koju uvijek krasi reprezentaciju,” rekao je Vrsaljko.


Otkrio je i kako se snašao u ulozi “ambasadora”.


“Počašćen sam prvo kao čovjek, a drugo kao bivši reprezentativac. Velika je to odgovornost, žalio bi se zahvaliti HNS-u na ukazanom povjerenju. Sve ono što sam promovirao kao reprezentativac, nastajat ću prenijeti u novu ulogu u kojoj jesam. Želim prenijeti emociju jer je ona jako bitna u onom što radite.”


Vrsaljko je dodao kako je ozračje u reprezentaciji sjajno, otkrivši kako je njemu s “druge strane”.


Ozračje je sjajno, to je ono što treba, to nas pokreće. Vjerujem da ćemo biti pravi. Gledajući treninge i boraveći s dečkima u hotelu, imam osjećaj bliskosti i na momente zaboravim da nisam dio igračkog kadra. Pomalo me strah kada krenu utakmice, morat ću zatomit emocije i biti u novoj funkciji,” kazao je.


Vrsaljko je nastupao za hrvatske mlade reprezentacije od svoje petnaeste godine, a za A reprezentaciju je upisao 52 nastupa. S Vatrenima je nastupio na tri europska i dva svjetska prvenstva, uključujući SP u Rusiji 2018. godine kada je bio standardni prvotimac srebrne reprezentacije svijeta.


Karijeru je započeo u zagrebačkom Dinamu (četiri titule prvaka i dva Kupa), a nakon uspješnih epizoda u Genoi i Sassuolu proveo je šest godina u madridskom Atleticu s kojim je osvojio UEFA Europsku ligu te španjolsko prvenstvo. U karijeri je još igrao za milanski Inter i Olympiacos.