Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ivan Rakitić

Bivši hrvatski reprezentativac izborio je svoje novo finale Europske lige

Autor: Hina

19.05.2023. 07:48
Bivši hrvatski reprezentativac izborio je svoje novo finale Europske lige

Foto: Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Ovo natjecanje nam je posebno drago, jako smo vezani uz njega u zadnjih 15 godina - izjavio je lider Seville



MADRID  Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, koji je u četvrtak navečer sa Sevillom izborio finale Europske lige, rekao je da je njegova momčad učinila veliki napor kako bi svladala Juventus u produžetku polufinala.


“Teško mi se i nasmijati, ili bilo što drugo, s obzirom na veliki napor. U finale je ušla bolja momčad. Ovo je bila prekrasna noć za sve ljubitelje nogometa”, izjavio je 35-godišnji Rakitić za televiziju Movistar+ nakon završetka utakmice.


Sevilla je pred svojom publikom pobijedila u produžetcima s 2-1, nakon što je prva utakmica odigrana prije tjedan dana u Torinu završila 1-1.




“Ovo je bila nevjerojatna noć. Vjerojatno su i oni koji nisu navijali za nas, a zatekli se na stadionu, poslali nešto veći seviljisti”, izjavio je Rakitić čija je momčad gubila s 0-1.


Sevilla je preokretom i pobjedom ušla u svoje sedmo finale Europske lige, odnosno nekadašnjeg Kupa UEFA-e, a u prethodnih šest je osvojila pehar.


“Ponekad nije potrebno tražiti objašnjenje, nego samo raditi i uživati. Ovo natjecanje nam je posebno drago, jako smo vezani uz njega u zadnjih 15 godina”, rekao je bivši hrvatski reprezentativac.


Rakitić je sa Sevillom već osvojio Europsku ligu 2014. godine, a to će imati priliku ponoviti 31. svibnja u finalu protiv Rome. Pozvao je navijače da dođu u što većem broju na finalnu utakmicu u Budimpeštu.


“Što god da im bude trebalo, ja ću im pomoći da stignu u što većem broju”, rekao je.


Sevilla, koja se veći dio sezone borila za opstanak u španjolskoj ligi, prije dva mjeseca je dovela 62-godišnjeg trenera Jose Luisa Mendilibara s kojim je uzletjela na deseto mjesto. U četvrtfinalu Europske lige svladala je Manchester United, a sada i talijanskog velikana Juventus.


“Neka (Mendilibar) samo nastavi raditi ovo što radi”, poručio je Rakitić. “Unio je veselje u svlačionicu. Stigao je ovdje s velikom energijom i željom te pretočio to u kvalitetu. Vjerujemo mu i nadamo se da ćemo ovaj njegov rad okruniti titulom”, izjavio je.


Rakitić, dokapetan Seville, odigrao je u četvrtak 292.utakmicu za andaluški klub. Prošli vikend je postao stranac s najviše nastupa u povijesti Seville jer je prestigao bivšeg francuskog napadača Frederica Kanoutea koji je odigrao 290 utakmica za Sevillu. Rakitiću ugovor istječe za godinu dana, 30.lipnja 2024., a uoči utakmice odigrane na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan bio je izjavio da se nada produženju ugovora i igranju ondje još nekoliko godina.