Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nije prošlo

Bivši američki reprezentativac iznio sedam prijedloga za poboljšanje nogometa, odmah su ga pokopali

Autor: Hina

30.12.2022. 13:32
Bivši američki reprezentativac iznio sedam prijedloga za poboljšanje nogometa, odmah su ga pokopali

Foto: Foto REUTERS

Bivši branič Padove, New England Revolutiona, Kansas City Wizardsa i Los Angeles Galaxyja je predložio veće golove, dva boda za pogodak izvan kaznenog prostora...NEW YORK Bivši američki nogometni reprezentativac Alexi Lalas (52) izazvao je zgražanje i ismijavanje javnosti nakon što je objavio popis sa sedam prijedloga za poboljšanje nogometa.


Bivši branič Padove, New England Revolutiona, Kansas City Wizardsa i Los Angeles Galaxyja je predložio veće golove, dva boda za pogodak izvan kaznenog prostora, ukidanje jedanaesteraca i uvođenje udaraca za pretvaranje sa 35 metara, promjena pravila zaleđa, mogućnost ubacivanja lopte nogom iz auta….


Prijedlog njegove nogometne “reforme” izazvao je brojne kritike na društvenim mrežama, a u vrlo kratkom vremenu dobio je više od 1.800 negativnih komentara.
“Niti jedna od vaših ideja nema smisla. Zašto ste opsjednuti promjenom igre koju volimo godinama,” bio je jedan od komentara.


“Samo zašuti. Igrao si na svjetskom prvenstvu, a imaš lošije nogometno znanje od mog ujaka koji nikad nije gledao utakmicu. Zbog ovakvih genijalaca smo predmet podsmijeha u svijetu nogometa,” dodao je drugi.


“Nogomet bi se poboljšao kada bi ovakvi prestali biti dio njega,” poručio je treći.


Lalas je sedam godina, od 1991. do 1998. godine igrao za američku vrstu sakupivši 96 nastupa i postigavši 10 golova.


Većinu svoje klupske karijere proveo je u SAD-u, a bio je predsjednik Los Angeles Galaxyja kada su potpisali ugovor s Davidom Beckhamom 2007. godine.


Za vrijeme Svjetskog prvenstva u Katru bio je stručni komentator za Fox Sports.