Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

hnk zadar

Bez bodova u Ivanbegovini i ozljeda Jurića

Autor: Portal ZL

01.04.2023. 21:59
Bez bodova u Ivanbegovini i ozljeda Jurića

Foto: HNK Zadar



Zadar je doživio drugi poraz u proljetnom dijelu polusezone i na taj način i nakon četiri utakmice ostao bez pobjede na gostovanju.


Momčad Dragana Blatnjaka nije iskoristila šanse u periodima utakmice kada je imala dominaciju i sve je nalikovalo na reprizu utakmica iz Opuzena i Makarske, ali ovaj put s lošijim završetkom.


Domaćin je nakon ispitivanja snaga na samom početku rano poveo, vratara Zadra Matasovića je savladao Kljenak, iskusni krilni napadač. Navedeno nije pokolebalo igrače Zadra koji su aktivno napadali, ali izgledne prigode nisu materijalizirane pa se na odmor otišlo negativnim rezultatom.




Nastavak je donio brzo izjednačenje, loptu je u mrežu Kamena pospremio Riki Djeveljekaj. Zadar je imao aktivan rezultat i još nekoliko otvorenih situacija za preokret. Na žalost, gol je pao pred sam kraj utakmice na drugoj strani nakon što je dosuđen kazneni udarac za Kamen kojega je realizirao strijelac prvog gola Kljenak.


Ponavljaju nam se iste greške, opet nismo bili prisebni u izglednim situacijama, nedostajalo je mirnoće u završnici. Evidentno je da na gostovanju igramo pod pritiskom, kasnimo u duelima, nismo točni u kombinatorici, ali i kad dođemo u šansu ne realiziramo. Kamen je na kraju zabio iz penala i potpuno zasluženo odnio pobjedu na čemu im čestitam – istaknuo je trener Dragan Blatnjak.


U prvom poluvremenu se prilikom doskoka dogodila teža ozljeda koljena našeg igrača Kristijana Jurića, a sumnja se da je stradao meniskus. Kristijan je trenutno u bolnici u Splitu, želimo mu brz oporavak i povratak u Zadar!


Zadar je nakon nekompletnog 22. kola ostao na 2. mjestu, a u idućem kolu na Stanove dolazi Sloga iz Mravinaca.