Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

još jedno pojačanje

Antonio Jakir novi igrač Zadra

Autor: Alen Plahinek

02.08.2023. 12:54
Antonio Jakir novi igrač Zadra

Foto: IVICA ČAVKA/HNK HAJDUK



HNK Zadar je doveo novog igrača. Riječ je o svestranom 21-godišnjem iz Baške Vode, Antoniju Jakiru, koji je doveden s ciljem zaoštravanja konkurencije, ali i podizanja kvalitete na lijevoj bočnoj poziciji. Jakir je prošao sve uzrate nogometne Akademije HNK Hajduk.


U karijeri je je s juniorima Hajduka osvojio dva naslova prvaka i debitirao za seniorsku momčad na prijateljskoj utakmici protiv ukrajinskog Šahtara. Jakir je Marinu Oršuliću, treneru Zadra, i ranije bio velika želja.


– Oršulić me zvao u Jadran dok je bio u Pločama, ali tada nisam mogao jer sam bio u Hajduku. No sada se ukazala prilika – kazao je Jakir o svojem novom treneru, dodajući kako se želja obje strane konačno realizira te da nije ni malo razmišljao kada je dobio ponudu.




– Ne treba puno govoriti, Zadar je brend i veliko ime. Imao sam ponude iz nekih drugoligaških sredina, ali sam se ipak odlučio za Zadar – poručio je Jakir.


Jesenski dio prošle sezone Jakir je odradio u Jadranu LP kod Miše Krstičevića, gdje se vrlo brzo nametnuo i dokazao te potvrdio svoju kvalitetu. Nakon toga u ljetnoj polusezoni pokušao je u inozemstvu, međutim adminisitrativni problemi vratili su ga u Hrvatsku.


– Bili smo jesenski prvaci, a onda sam pokušao u Njemačkoj gdje se priča zakomplicirala radi papira za registraciju. Vratio sam se i odlučio za Zadar – kazalo je novo zadarsko pojačanje.