Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Nizozemsko prvenstvo

Ajax pod vodstvom novog trenera ostvario prvu pobjedu u posljednjih 11 susreta

Autor: Hina

03.11.2023. 09:41
Ajax pod vodstvom novog trenera ostvario prvu pobjedu u posljednjih 11 susreta

Foto: Josip Šutalo/Foto Ajax.NL

Joško Šutalo je odigrao cijeli susret za Ajax, Jakov Medić je ostao na klupi, dok je Borna Sosa izvan stroja zbog ozljede



AMSTERDAM U odgođenom susretu 3. kola nizozemskog nogometnog prvenstva Ajax je pobijedio Volendam sa 2-0 upisavši prvu pobjedu u posljednjih 11 susreta.


Nakon što je u posljednjih deset susreta upisao sedam poraza i tri remija, potonuvši na začelje “Eredivisie”, Ajax je pod vodstvom novog trenera Johna van ‘t Schipa našao “žrtvu” porazivši Volendam sa 2-0.


Bila je to teško izborena pobjeda, domaćin je poveo u 57. minuti golom Stevena Bergwijn, a pobjedu je potvrdio Chuba Akpom u 89. minuti. Joško Šutalo je odigrao cijeli susret za Ajax, Jakov Medić je ostao na klupi, dok je Borna Sosa izvan stroja zbog ozljede.




Bila je to prva pobjeda “Kopljanika” nakon kolovoza i 4-1 gostujućeg slavlja protiv Ludogoreca u play-offu Europske lige.


Ajax je utakmicu protiv Volendama dočekao prvi put u klupskoj povijesti na posljednjem mjestu ljestvice, a s tri boda skočio je na 15. poziciju i sada ima osam bodova. Volendam je na 17. mjestu s bodom manje, koliko ima i posljednji Utrech.


Na vrhu su PSV sa 30, te AZ i Twente sa po 25 bodova. Aktualni prvak Feyenoord je četvrti sa 23 boda.