Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

zimska liga

Abecedi sporta ZDC prvo mjesto, uz gol razliku 21:0

Autor: Šime Ćurko

27.02.2024. 19:19
Abecedi sporta ZDC prvo mjesto, uz gol razliku 21:0

Foto: NSZŽ



Na malonogometnim terenima ŠC Višnjik završila je Zimska nogometna liga za dječake 2012. godišta (mlađi pioniri). Prvo mjesto osvojila je momčad Abecede sporta ZDC, koja je u finalu s 3:0 (strijelci su bili Roko Odžaković, Mijat Brčić, Anton Škara) svladala Zadar i stigla do titule bez primljenog pogotka u šest utakmica i s 21 postignutim golom. Dječaci trenera Alena Juričića u prvom dijelu natjecanja bili su u skupini B, s Novom zorom (3:0 b. b.), Sabunjarom (4:0) i Pagom (4:0), te su došli do tri uvjerljive pobjede i nastavak natjecanja izborili s prvog mjesta.


U četvrtfinalu su s 4:0 svladali Zrmanju, a u polufinalu s 3:0 Arbanase. Iz redova Abecede stigli su i najbolji vratar Lovre Kokić te najbolji igrač, Anton Škara. U organizaciji Nogometnog saveza Zadarske županije bilo je to treće izdanje ovog natjecanja, koje je prošle godine osvojio Zadar, a 2022. je najbolja bila Abeceda ZDC, koja je lani bila treća.


– Sjajan uspjeh naših dječaka, kojima sve čestitke za ono što su pokazali na ovom natjecanju – rekao je trener Juričić.




Prošlogodišnji prvaci, dječaci Zadra, pod vodstvom trenera Domagoja Muića, nakon što su u četvrtfinalu s 1:0 svladali Zadarnovu, u polufinalu su na šesterce prošli Bibinje (vratar Jakov Kozina je obranio dva penala Bibinjcima). Arbanasi su lani ispali u polufinalu na šesterce od Novalje, a ove godine zaustavila ih je Abeceda (3:0).


Prethodno su kroz skupinu i četvrtfinale dječaci koje vodi trener Leo Vukić zabilježili gol razliku 25:4. U odnosu na lanjsko četvrto mjesto, »crveno-crni« su ipak otišli stepenicu više. Pobijedivši Bibinje 3:0 (Bruno Pavić, Niko Rogić, Luka Živković) bili su zadovoljni trećim mjestom. Pogotovo što iz njihovih redova dolazi najbolji strijelac Luka Živković (pet golova).



Svako natjecanje krije neko iznenađenje, a kad je ono pozitivno, onda osvojene simpatije vrijede više od rezultata. Lani je to bila drugoplasirana Novalja, a ove godine su to ostvarili dječaci Bibinja, koji su pod vodstvom trenera Alena Glavića, zabilježili samo jedan poraz u osnovnom dijelu utakmice, u dvoboju za treće mjesto.


Ako se već zna kako je četvrtzavršnica »osigurana za četiri najjača«, onda su prolasci među osam za klubove poput Bibinja, Paga, Zrmanje i Vrčeva veliki uspjesi. Sve je to posljedica dobrog i organiziranog rada po određenim klubovima. A za otići korak dalje, mora se puno toga poklopiti.


Leopold Burčul, dopredsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije, dijelio je pehare i medalje za momčadski učinak, dok je Darko Pantalon, instruktor NSZŽ uručio dječacima pojedinačne nagrade.


– Čestitke Abecedi na prvom mjestu, kao i svim klubovima koji su se odazvali na Zimsku ligu. Zahvala mojim suradnicima, prije svega Daliboru Jurlini, povjereniku za natjecanje mlađih uzrasta, na uspješno odrađenom poslu. Zimska liga je zamišljena kao razvojna, za uvid u dječake 2012.godišta koji ulaze u selektivni proces u idućoj natjecateljskoj sezoni.


Pojedini su dječaci skrenuli pozornost te ih, kao i ostale, i dalje pratiti kroz njihova ligaških natjecanja na proljeće i biti na usluzi klubovima – rekao je Darko Pantalon.


Rezultati završnice


Četvrtfinale: Bibinje – Pag 3:0 (Daniel Lalić 2, Karlo Petković), Abeceda sporta ZDC – Zrmanja 4:0 (Niko Čakarun, Roko Odžaković, Lovre Ninčević, Frane Surjan), Arbanasi – Vrčevo 7:1 (Luka Živković 4, Niko Rogić 2, Bruno Pavić – Franko Galešić), Zadar – Zadarnova 1:0 ((Bartul Surać); Polufinale: Bibinje – Zadar 2:4 (2:2, Daniel Lalić 2 – Gabrijel Šendula, Roko Mihovil Bukvić), Abeceda sporta ZDC 3:0 (Anton Škara 3); Za treće mjesto: Arbanasi – Bibinje 3:0 (Bruno Pavić, Niko Rogić, Luka Živković);Finale: Abeceda sporta ZDC – Zadar 3:0 (Roko Odžaković, Mijat Brčić, Anton Škara).


Sastavi polufinalista


Abeceda ZDC: Lovre Kokić, Marko Zalović, Kristijan Garma, Nikola Stegić, Andrija Vukosav, Mijat Brčić, Jakov Jurjević, Lovre Ninčević, Roko Odžaković, Anton Škara, Frane Surjan, Franko Pavičić, Niko Čakarun. Trener: Alen Juričić.


Zadar: Jakov Kozina, Roko Gulan, Mark Jacob Marcikić, Pave Buljat, Lorenzo Mavra, Luka Jelovčić, Roko Mihovil Bukvić, Bartul Surać, Noa Vinketa, Gabrijel Šendula, Lovre Kotrulja, Ivano Čuturić. Trener: Domagoj Muić.


Arbanasi: Renato Lokas, Toni Sutlović, Roko Matošević, Bruno Pavić, Šime Stipčević, Ivan Kačavenda, Petar Kurjak, Luka Živković, Niko Rogić, Marino Erceg. Trener: Leo Vukić.


Bibinje: Jakov Delija, Emanuel Lisica, Reno Sinovčić, Mateo Šindija, Daniel Lalić, Karlo Petković, Toni Erceg, Emanuel Šindija, Damir Sikirić, Šime Kero. Trener: Alen Glavić.