Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prijateljske utakmice

Njemačka poražena od Kolumbije u Gelsenkirchenu, Senegal u Lisabonu "uvalio" četiri komada Brazilu

Autor: Hina

21.06.2023. 08:00
Njemačka poražena od Kolumbije u Gelsenkirchenu, Senegal u Lisabonu

Foto: Ilkay Gundogan/Foto REUTERS

Manje od godinu dana od Eura 2024. koji organizira, Njemačka je utonula u krizu upisavši  drugi poraz u nizu nakon nedavnog poraza od Poljske (0-1)



ZAGREB  U večeri kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2024. godine odigrano je i nekoliko prijateljskih utakmica. Svakako najzanimljivije su igrane u Lisabonu gdje je Senegal pobijedio Brazil sa 4-2, dok je Kolumbija u Gelsenkirchenu porazila Njemačku sa 2-0.


Senegal i Brazil su odigrali sjajnu utakmicu na stadionu Jose Alvalade u Lisabonu sa čak šest golova.


“Selecao” je poveo 1-0, Senegal je uzvratio s tri gola u nizu, Brazilci su smanjili, no aktualni afrički prvak je četvrti golom zaključio priču.




Brazil je poveo već u 11. minuti golom Lucas Paqueta na asitenciju Viniciusa Juniora. Međutim, uslijedio je brzi odgovor. Napadač Strasbourga Habib Diallo je u 22. minuti zabio za 1-1.


U završnici prvog dijela Danilo je odlično pucao iz slobodnog udarca, ali je senegalski vratar Mory Diaw bio siguran. U nastavku susreta uslijedio je veliki preokret Senegala. Marquinhos je u 52. minuti pokušao presjeći dodavanje, ali je loptu gurnuo u vlastitu mrežu. Samo tri minute kasnije Sadio Mane je zabio i treći pogodak za Senegal.


Marquinhos se u 58. minuti iskupio za autogol, vrativši nadu Brazilcima, ali je Sadio Mane u sedmoj minuti nadoknade golom iz kaznenog udarca zaključio priču.


Prijateljsku utakmicu su odigrale i Njemačka i Kolumbija u Gelsenkirchenu, a gosti su pobijedili bezopasni “elf” sa 2-0 ostvarivši prvu pobjedu u pet međusobnih susreta.


Manje od godinu dana od Eura 2024. koji organizira, Njemačka je utonula u krizu upisavši  drugi poraz u nizu nakon nedavnog poraza od Poljske (0-1). Bila je to ujedno i četvrta utakmica “elfa” u nizu bez pobjede nakon ranijeg poraza od Belgije (2-3) i remija s Ukrajinom (3-3).


Pobjedu kolumbijskoj vrsti donijeli su veznjak Liverpoola Luis Diaz golom u 54. minuti, te branič Juventusa Juan Cuadrado u 82. minuti.