Petak, 23. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najbolji svih vremena

Nikola Pilić uživao je u Đokovićevu trijumfu: "Meni je duša puna jer što su mu lani napraviti..."

Autor: Zlatko Horvat

30.01.2023. 14:53
Nikola Pilić uživao je u Đokovićevu trijumfu:

Foto: Novak Đoković i Nikola Pilić/Foto REUTERS/M. LEVAK

Izuzetno cijenim Federera i Nadala, ali kada stavim na stol što je Novak napravio i što su mu napravili, s pola odigranih turnira, opet je broj jedan - kaže PilićRIJEKA Nikola Pilić je uživao u danu. Još lani poslije Wimbledona rekao je da je Novak najbolji tenisač svih vremena.


– Izuzetno cijenim Federera i Nadala, ali kada stavim na stol što je Novak napravio i što su mu napravili, s pola odigranih turnira, opet je broj jedan – kaže Pilić. – Novak je dokazao da je najbolji igrač svih vremena, tu nema diskusije. To sam prvi put javno rekao lani nakon Wimbledona, a poslije toga je još osvojio ATP Finale i tko zna što sve ne. Svejedno su posljednjih godina Nadal i Federer bili u prednosti kod medija kao dobri dečki. Možda Novak u finalu nije igrao tako kvalitetno, ali i Tsitsipas je bolji igrač od prethodnih suparnika.


Pilić dobro pamti što se dogodilo lani.
– Trebalo se boriti s tim pritiskom kada su ga srezali. Ova titula je najbolje što mu se moglo dogoditi, što se tiče Australian Opena. Dokazao je da mu je to fantastičan teren, da ima veliku podršku. Što se mene tiče, jako sam sretan. Petnaest godina tri su čovjeka žarila i palila tenisom, ali jedan od njih će šest ili sedam godina biti na vrhu ljestvice. Novaku zato treba skinuti kapu. Pokušavam biti objektivan jer je ipak riječ o mojem igraču, pet-šest godina dolazio je u moju akademiju. Znam koliko je zahvalan, u najtežim godinama njegovog života moja supruga i ja uzeli smo ga kao da je naše dijete. Nikad nisam rekao da će biti prvi ili petnaesti, ali sa mnom je osvojio prve ATP bodove na turnirima u Beogradu.


Novak je imao 14 godina kada je prvi put zaigrao protiv današnjeg trenera.


– Rekao sam Goranu da zaigra s njim pet minuta. Igrali su 23 minute, Novak je bio kao hipnotiziran, nijednu loptu nije izbacio izvan terena. Rekao mi je tada Goran da od »malog nešto može biti«. Tada su se upoznali, a fukncioniraju i danas. Jako sam zadovoljan, meni je duša puna jer što su mu lani napraviti, smjestili ga u azilantski »pržun«, nisu mu dali doručak, dolazili u 4 sata da nešto potpiše, mučili su ga 11 dana. Politika se tada ubacila u sport…