Srijeda, 12. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Nije prvi put

Nick Kyrgios najavio odlazak iz tenisa u 2023. godini ako ne osvoji neki od Grand slam turnira

Autor: Hina

20.12.2022. 11:52
Nick Kyrgios najavio odlazak iz tenisa u 2023. godini ako ne osvoji neki od Grand slam turnira

Foto: Nick Kyrgios/Foto REUTERS

Kyrgios ponovno nije uspio osvojiti Grand slam titulu, iako je bio najbliže u svojoj dosadašnjoj karijeri. Izgubio je u finalu Wimbledona od Novaka ĐokovićaMELBOURNE Australski tenisač Nick Kyrgios najavio je odlazak iz tenisa ako 2023. osvoji neki od četiri Grand slam turnira. Protekla godina bila je jedna od najboljih u njegovoj karijeri, osvojio je tri turnira u parovima a u pojedinačnoj konkurenciji slavio je na turniru u Washingtonu.


Kyrgios ponovno nije uspio osvojiti Grand slam titulu, iako je bio najbliže u svojoj dosadašnjoj karijeri. Izgubio je u finalu Wimbledona od Novaka Đokovića. Ovaj 27-godišnjak izjavio je da bi mogao okončati karijeru ako osvoji grand slam titulu.


“Nadam se da ću osvojiti neki od Grand slam turnira i potom otići u mirovinu. Pitate me da li bih nastavio karijeru. Iskreno, ne znam. Ove sezone bilo je potrebno puno napornog rada i discipline. Čini mi da što vam bolje ide, svi hoće malo više od tebe. Tako stvari postanu još stresnije”, kazao je Kyrgios.
Dodao je da se je ove sezone zabavljao te da je ispunio neka očekivanja.


“Ove sezone bilo mi je zabavno na terenu i počeo sam ispunjavati neka očekivanja. Konačno sam ponosan jer sam napokon došao u finale Grand slam turnira. Uživao sam”, rekao je Kyrgios, koji nije prvi puta najavio odlazak u mirovinu.


Tako je listopadu istaknuo da vjerojatno neće igrati tenis nakon što proslavi 30. rođendan.