Četvrtak, 29. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

ZATRAŽILI AZIL

Nestali rukometni reprezentativci Burundija zatražili azil u Belgiji

Autor: Hina

01.09.2023. 20:30
Nestali rukometni reprezentativci Burundija zatražili azil u Belgiji

Foto: Kadetska rukometna reprezentacija Burundija / Screenshot TwitterRavnateljstvo policije izvijestilo je u petak da su među desetoricom maloljetnika iz Burundija koji su u Belgiji zatražili azil dvojica članova rukometne kadetske momčadi te zemlje nestalih u Rijeci, a sumnja se su reprezentativci i ostalih osam. Desetorica maloljetnika iz Burundija, 2006. godište, stigli su u Rijeku na Svjetsko rukometno kadetsko prvenstvo kao članovi rukometne reprezentacije. Prije utakmice s Bahreinom, desetorica mladih rukometaša iz Burundija su 9. kolovoza nestali iz Sveučilišnog kampusa u Rijeci, gdje su bili smješteni. Nisu odgovarali na telefonske pozive, njihov nestanak je prijavljen policiji, pa su pokrenute mjera i radnje kako bi ih se pronašlo, izvijestila je tada PU primorsko-goranska.


Slijedom tih policijskih aktivnosti, Ravnateljstvo policije – Uprava za granicu primila je obavijest belgijske migracijske službe da je deset državljana Burundija, maloljetnika bez pratnje u Belgiji zatražilo azil. Nakon što je utvrđeno da su dvojica od njih nestali rukometni reprezentativci, nastavlja se intenzivna suradnja s migracijskom službom Belgije kako bi se utvrdi identitet i ostalih iz te skupine, s obzirom na to da je vidljiva podudarnost te postoji velika mogućnost da su i ostalih osam državljana Burundija upravo oni igrači koji su samovoljno nezakonito napustili Hrvatsku, navodi Ravnateljstvo policije.


Svjetsko kadetsko rukometno prvenstvo igralo se u Rijeci, Opatiji, Varaždinu i Koprivnici od 2. do 13. kolovoza. Sudjelovale su 32 reprezentacije.