Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Suradnja

Nekadašnji srpski tenisač postao je novi trener hrvatskog igrača

Autor: Hina

25.02.2023. 13:08
Nekadašnji srpski tenisač postao je novi trener hrvatskog igrača

Foto: Borna Ćorić/Foto REUTERS

U Borni gotovo da vidim sebe kada sam bio mladi tenisač - rekao je Janko TipsarevićZAGREB  Uzbuđen sam što ću u budućnosti raditi s Bornom Ćorićem, rekao je nekadašnji srpski tenisač Janko Tipsarević koji se trenutačno bavi trenerskim poslom.


Tijekom uspješne karijere Tipsarević je prije 11 godina bio i među desetoricom najboljih tenisača na svijetu. Ukupno je osvojio četiri ATP turnira, a nakon što se umirovio otvorio je tenisku akademiju i bavi se trenerskim pozivom. Trenutačno brine o Filipu Krajinoviću, srpskom tenisaču koji se nalazi na 69. mjestu svjetske ljestvice.


Ćorić i Krajinović su vjerojatno privatno najbolji prijatelji, a ja u Borni gotovo da vidim sebe kada sam bio mladi tenisač. Ima slabiji forhend, bolji bekhend i jako dobar servis. No, način kako igra tenis, koliko se bori, u tome je nalik meni. Napravili smo dogovor o suradnji i stvarno jedva čekam pomoći mu“, rekao je o Ćoriću nekadašnji 38-godišnji srpski tenisač.
Ćorić je trenutačno na 21. mjestu ATP ljestvice, a uz to je 26-godišnji hrvatski tenisač tijekom karijere osvojio tri ATP turnira, od čega najveći onaj krajem prošle godine u Cincinnatiju.