ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

TREĆA NL JUG

Nakić poništio Blaževića za remi s kojim su svi zadovoljni

Autor: Šime Ćurko

21.09.2023. 19:42
Nakić poništio Blaževića za remi s kojim su svi zadovoljni

Foto: Luka Jeličić



Lucidan potez Blaževića i kombinacija Vodopija – Nakić obilježili su današnji trećeligaški derbi u Biogradu, koji je završio, kako se to kaže, na obostrano zadovoljstvo – bez pobjednika.


– Dobra, čvrsta utakmica. Znali smo da su Posedarci iskusni u zadnjoj liniji, ali cijelo vrijeme tražili smo gol. S te strane možda smo za neki mali postotak više zaslužili pobjedu. Nažalost, primili smo gol koji samo Vlatko Blažević može zabiti. Ipak, nismo posustali i zasluženo smo izjednačili. Rezultat je realan – rekao je Dragan Blatnjak, trener Primorca.


Prvo poluvrijeme nije ostavilo dojam da je riječ o derbiju, kako županijskom, tako i ligaškom. Upravo suprotno, bila je to igre bez igre, u kojoj su vratari bili uglavnom statisti. Primorac je u pokušajima prema naprijed tražio Vodopiju i Vučkovića, često iz zadnje linije. Imao je u tim situacijama Vodopija nekoliko dobrih zagrađivanja, ali iz svega toga nije bilo opasnosti za posedarski gol. Ako se nešto od domaćina iz prvih 45 minuta može izdvojiti su prekidi, nakon kojih se stvorila gužva u gostujućem petercu. Ništa više od toga. S druge strane, Posedarci su se najviše oslanjali na kreativnost Čurjurića, koji se stalno nudio u sredini terena, ali kada bi lopta i došla do njega domaća obrana bila je pravovremena i sve rješavala prije nego bi se stvorila bilo kakva ugroza prema vrataru Stojanovu. Imao je i Čirjak nekoliko pokušaja s vrha šesnaesterca, ali domaćini, svjesni potencijalnih problema, držali su siguran blok na 20-ak metara.





Drugo poluvrijeme donijelo je konkretniji nogomet, uz dva pogotka. Marko Pinčić, trener Posedarca, ostavio je u svlačionici trojicu igrača, a jedan od trojice koji su ušli donio je njegovoj momčadi pogodak. Igrala se 57. minuta kada su gosti poveli, i to iz akcije kojoj je prethodila prilika domaćin. Naime, Lazarevski i Vučković su vukli kontru “četiri na dva”, ali je Vučković s lijeve strane šutirao ravno u Pinčića. Posedarski vratar je potom izbio loptu i trenutak kasnije na semaforu je pisalo 0:1. Ulaskom Blaževića, a kasnije i Jordana, igra Posedaraca se više bazirala na visokim loptama, s kojima se preskakao vezni red. U 67. minuti domaćini su bili blizu izjednačenja, Vodopija je pucao iz okreta, ali je Pinčić dobro zatvorio bliži kut. Malo nakon toga izjednačenje, iza kojeg kao da su jedni i drugi malo usporili, više razmišljajući kako je važnije ne primiti, nego li postići pogodak. U takvoj igri, u malo galame među igračima i prema sucima, bio je to zapravo vrlo miran županijski derbi, nakon kojeg i konkurencija na vrhu ljestvice (Zadar, Junak…) može biti zadovoljna je su svi i dalje “tu negdje”.


– Teška utakmica, koja je mogla otići na obje strane. Poveli smo, pa smo s te strane bili korak bliže osvajanju tri boda. Mislimo da su svi zadovoljni rezultatom. Nastavili smo pozitivan niz, i to bez Begonje, koji nam je jako važan igrač. Zadovoljan sam, a želim istaknuti i mlade igrače Zrilića i Ćelića, koji su jako dobro reagirali – rekao je Marko Pinčić, trener Posedaraca.


Posedarci ispred Zadra


Dvoboj u Biogradu bio je prva utakmica 6. kola Treće NL Jug, nakon koje je Hrvatski vitez izbio na prvo mjesto. Posedarci imaju 12 bodova, kao i Zadar, no HV-u u prilog ide gol razlika. Primorac je treći s 11 bodova. Zadrane sutra u 16 sati očekuje gostovanje kod četvrtog Junaka (deset bodova).


Nakić: Vodopija i ja vježbamo ovo tri godine


Roko Nakić (Primorac): Čvrsta, “al pari” utakmica. Nadali smo se pobjedi, imali smo nekih prilika u prvom poluvremenu, ali nakon svega moramo biti zadovoljni. Hrvatski vitez je dobra momčad, i nisu slučajno bez poraza. Gol? Vodopija i ja stalno vježbamo tu akciju na treningu, a ovo je prvi put u tri godine da nam je upalilo (smijeh op.a.)…
Ive Ćelić (Hrvatski vitez): Dobra utakmica, a rezultat je realan. Vodili smo i bili malo bliži pobjedi. Šest utakmica smo bez poraza i nadam se da nećemo izgubiti ni u utakmicama koje nas očekuju do kraja polusezone.



PRIMORAC 1
HRVATSKI VITEZ 1


BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvestar. Gledatelja: 200. Sudac: Josip Budan (Podgradina). Pomoćnici: Mijić (Rodaljice), Štampalija (Tribunj). Strijelci: 0:1 Blažević (57′), 1:1 Nakić (70′). Žuti kartoni: Bitunjac, Vodopija, Birkić, Vučković (Primorac); Buenanueva, Kevrić, Blažević (Hr. vitez).
PRIMORAC: Stojanov, Gambiraža, Torbarina, Bitunjac, Vodopija (od 83′ Mrkić), Nakić, Lazarevski, Kolenda (od 50′ Okechukwu), Vučković, Jurišić, Birkić. Trener: Dragan Blatnjak.
HRVATSKI VITEZ: Pinčić, Čurjurić, Knežević (od 46′ Pedišić), Buenanueva (od 46′ Kevrić), Čirjak, Ćelić (od 62′ Jordan), Zdrilić, Zebić (od 46′ Blažević), Tokić, Jurjević, Kralj (od 90′ Ivandić). Trener: Marko Pinčić.


Golovi
0:1 (57′) – Vratar gostiju Pinčić je ispucao loptu prema zadnjoj liniji domaćina, koja je neodlučno krenula na nju. Primijetio je to Blažević, uspio je samo dodirnuti na 20-ak metara od gola, a budući da je biogradski vratar Stojanov istrčao naprijed ostao je u raskoraku i lopta se otkotrljala u mrežu.
1:1 (70′) – Odlično su na desnoj strani biogradskog napada kombinirali Vodopija i Nakić. Došli su do vrha šesnaesterca gdje je Vodopija Nakiću namjestio loptu. Uslijedio je precizan udarac, nakon kojeg je lopta završila u donjem lijevom kutu posedarskog gola.