ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

OSNAŽIVANJE REDOVA

Na Stanovima doveli još dva igrača: Vratio se Stokić, stigao Perić

Autor: Šime Ćurko

25.07.2023. 17:03
Na Stanovima doveli još dva igrača: Vratio se Stokić, stigao Perić

Foto: Arif Sitnica



U novu sezonu Treće NL Jug nogometaši Zadra ući će s potpuno izmjenjenom momčadi. Tako su na Stanovima potvrdili dolazak još dvojice igrača, napadača Josipa Stokića (2003.) i veznjaka Nikole Perića (2002.). Stokić je prethodne tri sezone bio član juniorske i druge momčadi Osijeka, a u Zadar se vratio se nakon tri godine. Pažnju javnosti privukao još kao šesnaestogodišnjak, kada je kao kadet promoviran u prvu momčad NK Zadra. U debiju za prvi sastav u studenom 2019, zabio je dva zgoditka Vodicama. Sa 16 godina, osam mjeseci i osam dana te je sezone bio treći najmlađi igrač koji je nastupio u konkurenciji dalmatinskih trećeligaša. U ljeto 2020. zadarske Stanove zamijenio za osječki Gradski vrt.


– Jako sam sretan što se vraćam u svoj klub. Najviše o nogometu naučio sam upravo u zadarskoj školi nogometa gdje sam prošao sve uzraste, od pionira, kadeta i juniora do seniora – kaže Stokić, koji je u prvoj momčadi NK Zadra odigrao gotovo cijelu sezonu prije nego što je preselio u Osijek. Kako je druga momčad Osijeka tada igrala u formaciji s pet igrača u obrambenoj liniji, Stokić je od napadača i ofenzivnog lijevog krila završio na desnom boku. Rezultat su bile 23 odigrane utakmice za U-19 momčad Osijeka, 14 puta u prvom sastavu, s ukupno 1.188 minuta provedenih na travnjaku. Bez zgoditka i na desnom boku.


– Zeznule su me ozljede, nakupilo ih se nekoliko u kratkom vremenu, iako dotad nikad nisam bio izvan stroja – dodao je Stokić.


Foto: Arif Sitnica


“Osjećaj je odličan”




Perić će pojačati konkurenciju na poziciji zadnjeg veznog, a po potrebi i središnjeg braniča. U pomlatku Slaven Belupa proveo je četiri godine, s nekoliko odigranih prijateljskih utakmica za seniore te kao U-17 reprezentativac Bosne i Hercegovine, a prošlu sezonu odradio je u Jadranu Luka Ploče, u trećem ligaškom rangu.


– Sretan sam zbog dolaska u Zadar. Osjećaj je odličan, Zadar je klub s dugom poviješću i tradicijom. Nadam se da ćemo uspješno odraditi posao u ovoj sezoni – kaže Perić koji na Stanove ne dolazi kao nepoznanica. Trenera Marina Oršulića upoznao je u Jadranu, kao i novopridošlog Anđela Kordića, koji mu je u istom klubu bio suigrač.


– Poznajem obojicu, smješten sam u Zadru s Kordićem s kojim sam igrao u Jadranu. Anđelo mi je rekao sve najbolje o HNK Zadar, došao je prije mene pa mi je pomogao – dodaje mladi Stočanin.