Srijeda, 11. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

3. NL-Jug

Na Stanove danas stiže mušterija, u Posedarju novi veliki derbi

Autor: Alen Plahinek

11.09.2024. 09:11
Na Stanove danas stiže mušterija, u Posedarju novi veliki derbi

Foto: Luka Jeličić



Iako je sredina tjedna, radno je u 3. NL-Jug. Svojevrsno »međukolo« u službeno govoreći trećem kolu igrat će nogometaši Zadra, Hrvatskog viteza i Primorca iz Biograda.


Famozni kontejner(i)


Kako stvari stoji, barem za sada, Zadar ne seli sa Stanova. Uslijed situacije vezane uz Rena Sinovčića pred početak sezone o kojoj je naveliko i naširoko govorilo kako u medijima tako i u društvenim kuloarima, činilo se kako bi seniori Zadra mogli preseliti na Višnjik. Zamijenili su i domaćinstvo u prvom kolu lige s Primorcem kako bi imali malo više vremena u miru riješiti novonastalu situaciju. Poručivali su tada iz Kluba kako vjeruju da će se pronaći neki zajednički jezik i izgleda da se pronašao, jer Zadar će danas prvi puta ove sezone igrati u svojoj »kući«. Za očekivati je kako će danas od 16:30 prvotimci Zadra i Uskoka na teren na Stanovima ući sa suprotne strane od uobičajenog. Naime, u priču glede svlačionica stigao je »dobar stari« kontejner koji služi kao svlačionica momčadi Arbanasa, a postavljen je uz pomoćni teren. I tako bi umjesto iz klupskih prostorija podno glavne tribine, Zadrani i Klišani sa sucima na teren trebali ući iz pravca pomoćnog terena. Je li ovo trajno rješenje ili ne, vidjet ćemo…


Momčad iz Klisa trenutačno je prva momčad lige koja je uz Slogu iz Mravinaca jedina u prva dva susreta upisala dvije pobjede. Ipak, povijest je na strani Zadrana. Klišani nikada nisu slavili protiv Zadrana, stoga se opravdano mogu nazvati zadarske mušterije. Otkad su »plavo-bijeli« u ovom rangu natjecanja protiv Uskoka su odigrali šest utakmica i slavili u svih šest. Prošle godine oba puta završilo je 2:1 za Zadar i oba puta ključni su bili pogoci u drugom poluvremenu. Gledajući ovu sezonu za sada ovo će ujedno biti i derbi dva najbolja strijelca prvenstva. Selmir Mahmutović sa zadarske, odnosno Moreno Vušković s kliške strane zabili su po tri gola ove sezone, obojica hat-trickove u prošlom kolu.


Stiže viceprvak




Hrvatski vitez iz Posedarja na svojem Gordanu Demi dočekuje uvijek vrlo neugodnu Zagoru. Jedni i drugi do sada su skupili četiri boda, no Posedarci su do njih došli protiv puno jačih suparnika od Unešićana. Jedni i drugi ove sezone »pucaju« visoko na tablici, stoga moguća tri boda na jednoj ili drugoj strani mogli bi biti jako važni iako je prvenstvo tek počelo. Biograjci, koji su također skupili četiri boda do sada, pak putuju na krajnji jug Hrvatske – u Dubrovnik. Na stadionu Lapad odmjerit će snage s GOŠK Dubrovnikom 1919 koji pod vodstvom trenera Marka Pinčića čeka na prvu pobjedu u sezoni. Prošle sezone, gosti su uvijek bili uspješni, stoga se Biograjci mogu nadati u trenutačni nastavak te tradicije.