Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nogomet

Mourinho izborio četvrtfinale Kupa pa opleo po istom: "Ovo je najgori Kup u Europi, ne predstavlja šou"

Autor:

13.01.2023. 08:42
Mourinho izborio četvrtfinale Kupa pa opleo po istom:

Gdje je ljepota Kupa Italije? Bilo bi lijepo igrati na gostujućim terenima Serie B ili Serie C - kazao je Portugalac



RIM Nogometaši Rome minimalno su svladali Genou u osmini finala Kupa Italije i tako se provukli do dvoboja s pobjednikom susreta Napoli – Cremonese.


Zanimljivo je bilo nakon utakmice kada je trener Rome Jose Mourinho kritizirao način na koji je organiziran talijanski Kup, odnosno njegovu strukturu natjecanja.


– Jednom sam u tome uspio igrajući protiv Rome, a sada bih ga volio osvojiti s Romom. Mislim da je ovo najgori kup u Europi jer ne štiti manje momčadi. Ne predstavlja nikakav šou. Primjerice, Torino pobijedi Milan u gostima, a zatim iduću eliminacijsku utakmicu mora igrati u gostima.




Ne razumijem takvu strukturu natjecanja. Igrali smo protiv momčadi iz Serie B s punim stadionom. Želim se boriti u Kupu Italije, ali slabija momčad ne želi igrati. Kakvu motivaciju imaju ti ljudi? Torino je pobijedio talijanskog prvaka, ispisao povijest u osmini finala, i mora igrati u gostima. Gdje je ljepota Kupa Italije? Bilo bi lijepo igrati na gostujućim terenima Serie B ili Serie C – kazao je Portugalac.