Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SKOKOVI U VODU

Mikula Miočić peti u finalu na dasci 1 m

Autor: Šime Ćurko

21.08.2023. 16:14
Mikula Miočić peti u finalu na dasci 1 m

Foto: KSV ZADAR



U Rijeci je počelo Europsko prvenstvo u skokovima u vodu za juniore i mlađe juniore. Jučer je bio prvi dan natjecateljskog dijela, na kojem su pod vodstvom trenera Marka Sutlovića nastupili Mikula Miočić i Dolores Benković, članovi KSV Zadar. Mikulić je nastup u svojoj jedinoj disciplini na EP-u počeo u kvalifikacijama na dasci 1 m, gdje je u konkurenciji 17 mlađih juniora osvojio osmo mjesto i izborio finale, gdje se našlo 12 skakača. U finalu je završio peti, s 332.75 bodova. Europski prvak je postao Britanac Oliver Heath (376.55), drugi je bio Martynas Lisauskas (Litva) s 369.65 bodova, a treći Nijemac Finn Awe (356.15). Benković je u kvalifikacijama mlađih juniorki na 3 m završila 22., s 234.70 bodova.


– Bilo je odlično, računajući kvalifikacije i finale u kojem sam imao još bolje skokove. Ovo je veliki korak naprijed i motivacija za ono što me očekuje u nastavku karijere – izjavio je Miočić, čijim je izradbama zadovoljan i trener Sutlović.


– Ovo je jedan od Mikulinih najboljih rezultata ove sezone, za koji zaslužuje čestitke. Prvi cilj je bio doći na EP, a drugi izboriti finale. Uspjeli smo ostvariti oba, uz odlične Miočićeve skokove u finalu. Kad je riječ o Benković ostvarila je solidan rezultat. Ovo je bilo njeno prvo natjecanje, bilo je i malo treme, zbog koje je i imala dva lošija skoka – dodao je Sutlović.




Danas će se u natjecanje uključiti i Matej Nevešćanin (Zadar 2011), kojeg, pod vodstvom trenera Šime Perića, očekuju kvalifikacije juniora na 1 m. Najbolji hrvatski skakač, koji je u krugu favorita za odličja, natjecat će se i u sinkro skokovima s Lukom Martinovićem, a potom i kvalifikacijama na 3 m. Prije dvije godine na EP-u, koje je također održano u Rijeci, Nevešćanin je bio treći na 3 m u konkurenciji mlađih juniora.


– Užitak je vratiti se u Rijeku, koja je za mene sretno mjesto. I ovaj put se nadamo što boljim skokovima i što boljim rezultatima. Nismo došli samo oživljavati sjećanja, nego ostvariti nove uspjehe – rekao je Nevešćanin. Na EP-u će nastupiti i njegova klupska kolegica Lora Magaš, također u tri discipline (1 i 3 m, sinkro s Jurjom Beganović).


Foto: KSV ZADAR