Nedjelja, 10. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Presuda

Mendy nije kriv! Zvijezdu Man Cityja sud proglasio nevinim za šest silovanja i jedan seksualni napad, ali čeka ga novo suđenje

Autor: Hina

13.01.2023. 16:05
Mendy nije kriv! Zvijezdu Man Cityja sud proglasio nevinim za šest silovanja i jedan seksualni napad, ali čeka ga novo suđenje

Foto: Benjamin Mendy/Foto REUTERSFrancuskog nogometaša Benjamina Mendyja (28) britanski je sud u petak proglasio nevinim za šest silovanja i jedan seksualni napad, ali će mu se ponovno suditi po dvije optužbe za silovanje i pokušaj silovanja o kojima porota nije donijela presudu.


Nakon 14 dana vijećanja na sudu u Chesteru, porota ga je oslobodila optužbi za šest silovanja i jedan seksualni napad na četiri žene. Međutim, nije uspjela donijeti presudu po sedmoj optužbi za silovanje i pokušaj silovanja.


Francuskom braniču tako će se 26. lipnja ove godine ponovno suditi za ove optužbe, najavio je sudac Steven Everett.
Njegov suoptuženik Louis Saha Matturie, koji nije u vezi s bivšim nogometašem Louisom Sahom, proglašen je nevinim za tri optužbe za silovanje, a porota nije donijela presudu za tri druge optužbe za silovanje i tri za seksualni napad.


Bivšem francuskom reprezentativcu, kojeg je njegov klub Manchester City suspendirao u kolovozu 2021. godine, prijetio je doživotni zatvor nakon što ga je tužiteljstvo optužilo za sedam silovanja, pokušaj silovanja i seksualni napad u njegovoj vili vrijednoj šest milijuna eura u Prestburyju u Cheshireu.


Nogometaš je cijelo vrijeme negirao da je bio “opasnost za žene”, tvrdeći da je imao samo dobrovoljni seks.


Mendy je zatvoren koncem kolovoza 2021. i proveo je više od četiri mjeseca u istražnom zatvoru. Oslobođen je početkom siječnja 2022., ali je stavljen pod sudski nadzor do početka suđenja.


Mendy je karijeru počeo u Le Havreu, potom je igrao za Monaco i Marseille, a 2017. je preselio u Manchestrer City za 60 milijuna eura, čime je tada postao najskuplji branič u povijesti.


S francuskom reprezentacijom je 2018. osvojio svjetsko prvenstvo, a u dresu “Tricolora” je upisao deset nastupa.