Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Tenis

Medvedev uvjerljiv za mjesto u četvrtfinalu Miamija, Pegula spasila dvije meč-lopte pa stigla do polufinala

Autor: Hina

29.03.2023. 11:25
Medvedev uvjerljiv za mjesto u četvrtfinalu Miamija, Pegula spasila dvije meč-lopte pa stigla do polufinala

Foto: Foto REUTERS

Za plasman u polufinale Medvedeva čeka Amerikanac Chris Eubanks (ATP - 119.) koji je u drugom kolu izbacio Bornu Ćorića, a u osmini finala sa 7-6 (2), 7-6 (5) nadigrao Francuza Adriana Mannarina



Američka tenisačica Jessica Pegula (WTA – 3.) izborila je nastup u polufinalu WTA 1000 turnira u Miamiju spasivši dvije meč-lopte u pobjedi 4-6, 6-3, 7-6 (2) nad Ruskinjom Anastasjom Potapovom (WTA – 26.).


Potapova je vodila 5-3 u trećem setu, kod 5-4 je servirala za plasman u svoje prvo polufinale na WTA 1000 turnirima i imala 40-15. No, Pegula je spasila obje meč-lopte, realizirala svoju treću priliku za “break” i izjednačila na 5-5. Obje su tenisačice izgubile servise u sljedeća dva gema pa je o plasmanu o polufinale odluka pala u “tie-breaku” u kojem je Pegula bila nadmoćna.


U drugom četvrtfinalu odigranom u utorak, Kazahstanka Jelena Ribakina je svladala Talijanku Martinu Trevisan sa 6-3, 6-0 i tako stigla do 12. uzastopne pobjede.




Ribakina će niz pokušati nastaviti u polufinalu protiv Pegule, od koje je poražena u oba dosadašnja dvoboja. Amerikanka ju je zaustavila u osmini finala prošlogodišnjeg izdanja Miami Opena, ali pobjednica Indian Wellsa je i protiv Trevisan dokazala da je trenutačno u sjajnoj formi.


Tenisači su u Miamiju došli do četvrtfinala, a posljednji je mjesto među osmoricom najboljih izborio Rus Daniil Medvedev (ATP – 5.) koji je sa 6-4, 6-2 svladao Francuza Quentina Halysa (ATP – 79.). Za plasman u polufinale Medvedeva čeka Amerikanac Chris Eubanks (ATP – 119.) koji je u drugom kolu izbacio Bornu Ćorića, a u osmini finala sa 7-6 (2), 7-6 (5) nadigrao Francuza Adriana Mannarina.