Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

WTA Stuttgart

Martić poražena nakon dva i pol sata velike borbe

Autor: A.P.

18.04.2023. 18:17
Martić poražena nakon dva i pol sata velike borbe

Foto: Goran Kovačić/Pixsell



Petra Martić nakon dva i pol sata lavovske borbe u tie – breaku odlučujćeg seta izgubila je od Anastatije Potapove 6:3, 3:6 i 7:6. Potapova je puno bolje ušla u meč i odmah uradila break, no Petra se nije predala i brzo je uzvratila breakom i vratila stvari na početak. Ključni trenutak u prvom setu bio je drugi break Potapove za 5:3.


U drugom setu viđen je samo jedan break i to u četvrtom gameu, kada Martić uzima servis protivnici za 3:1 te potom uzima svoj servis i na predah odlazi s 4:1. Posljednji set bio je “run and gun”.  Prva je obarač okinula Potapova breakom u prvom gameu seta, no na 2:1 Martić vraća izgubljeni servis i dolazi na 2:2. Ruskinja potom uzima svoj servis i nakon toga dolazi do zanimljivog teniskog kaosa. Sljedeća četiri gamea otišle su na stranu tenisačice koja je primala servis. Imala je tako Potapova 5:3, servis i meč loptu, no Martić je uspjela u konačnici preokrenuti game u svoju korist. Imala je u sljedećem gameu Potapova još jednu meč loptu, ovog puta na servis Martić, ali Petra je i to prebrodila. Otišao je set u tie – break, gdje je Martić popustila i Potapova je uspjela prelomiti meč u svoju korist.


U turniru je tako ostala još jedna Hrvatica, Donna Vekić, koja čeka protivnicu u osmini finala. Njoj će na megdan doći bolja iz meča Pliškova – Sakkari.